изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:43 EEST
Беверен сложи край на евроамбициите на Левски    
СпортЛевски сложи точка на поредния тъжен ден за българския футбол. След като ЦСКА и Литекс напуснаха борбата по-рано днес, сега и сините трябваше да преглътнат разочарованието от загубата на терена на Беверен.

Вицешампионите загубиха с 0:1 след разочароваща игра и отпаднаха от надпреварата за купата на УЕФА.

Срещата започна спокойно, като играта се водеше предимно в средата на терена. Емил Ангелов опита удар в 4 мин, който бе уловен от вратаря на домакините. Като цяло изобилстваха острите, но не и груби сблъсъци, които говореха за максимална концентрция и желание за игра и в двата тима.

В 17 мин Чиликов отбеляза гол, който обаче бе отменен заради факта, че нападателят на Левски си пое с ръка топката. Последваха скучни минути, в които играта се пренесе в средата на терена. В 27 мин Иванков се намеси отлично след удар на Марко Не от разстояние. Малко след това Диало се измъкна майсторски от Топузаков, но Иванков засече центрирането и спря нелошата атака на играчите в жълто.

Нищо в играта на Левски не подсказваше, че сините ще гонят попадение което да ги класира напред. Чиликов беше изолиран в предни позиции, а Емил Ангелов с нищо не допринесе за повече опасни моменти пред Волдерс. Малко преди края на полувремето започнаха лошите новини за Мъри Стоилов. Контузи се националът Асен Букарев и бе принудително заменен от спорния през този сезон Симонович.

В 40 мин пред Левски се отвори възможност да отбележат, но добра намеса имаше белгийския страж Волтерс. Точно когато бе определено продължението на първата част, след пряк свободен удар изпълнен от Ебоуе, най-съобразителен пред вратата се оказа Марко Не и той отбеляза за 1:0. Ебоуе изпълни, защитник в синьо като че ли отклони топката, тя срещна гредата и се върна на терена, но там непокрит на около 2 метра от голлинията се оказа Не и не сбърка.

Втората част започна обещаващо за сините. В 55 мин Боримиров отправи удар, който срещна гредата. Левски увеличаваха оборотите, но не стигаха до успех.

В 67 мин Ангелов се озова на голова позиция, но атаката му бе спряна заради засада. Двадесет минути преди края на мача Станимир Стоилов рискува като извади защитника Миланов и пусна в игра жокера си от последните мачаве Тодор Колев.

Играта обаче продължи да се води предимно в центъра, а Левски противно на логиката не се хвърлиха с всички сили напред, въпреки че опита и уменията на българите позволяваха да направят това. Младите африканци играха изключително спокойно, дисциплинирано и уверено и с всяка минута се доближаваха до елиминирането на българския вицешампион.

Последните минути на мача бяха нервни, а Левски така и не съумяха да организират тотално нападение в края. В крайна сметка 0:1 и поредната разочароваща вечер за феновете на българския футбол.

Румънските медии: Стяуа беше сияеща

звезда в София

С еуфорични заглавия посрещат успеха на Стяуа в турнира за купата на УЕФА медиите в Румъния днес.

за вчерашния мач на "Сияеща звезда в София" - под такова заглавие румънският вестник "Евениментул зилей" информира стадион "Българска армия" между ЦСКА и Стяуа /от румънски - "звездата"/, който завърши 2:2.

"Стяуа игра в София срещу силен отбор с фантастична публика, която създаде адска атмосфера за екипа на Дзенга", пише по темата вестник "Журналул национал".

"Играчите на Валтер Дзенга сами вгорчиха живота си, незнаейки как да управляват мача, който държаха в ръцете си", коментира румънското издание.

"През първите десет минути на срещата отборите играеха изплашени един от друг", коментира на свой ред вестник "Адевърул".

"Десет години след като Стяуа беше първият румънски отбор, представен в групите на Шампионската лига, букурещяни успяха сега да си извоюват и нова премиера: квалификация в групите за купата на УЕФА.

На срещата-реванш от първия кръг на турнира за купата на УЕФА между ЦСКА и Стяуа присъства и американския актьор Патрик Суейзи, който пристигна с голям брой телохранители. Актьорът е в България за снимки на продължението на филма "Мръсни танци", отбелязват днес румънските издания.

"Стадион "Българска армия" беше препълнен от феновете на ЦСКА близо час преди мача. Отборът на Стяуа беше окуражаван от около 300 привърженици, пристигнали от Румъния с автобуси, микробуси, лични автомобили и с влака.

Вестник "Адевърул" отбелязва, че в края на мача българската публика аплодирала както любимците си, така и румънските футболисти.
НЕТИНФО

 


Сходни връзки

Беверен сложи край на евроамбициите на Левски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди