изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 1 ОКТОМВРИ    
Ред и сигурностПрестъпленията в страната

София. Криминалисти от СДВР и Трето РПУ разкриха двама непълнолетни, извършители на убийство и други  тежки криминални престъпления. На 29 септември двамата са заловени след извършен грабеж на столичанин, от когото след жесток побой в ж.к. „Западен парк” отнели лични документи и два лева. Тогава   пострадалият е настанен в Института „Пирогов”, а малолетните В.Н./15 г./ и З.П./14 г./ са задържани за 24 часа в ареста на Трето РПУ. При последвалото разследване полицаите установили, че в средата на август, през нощта, зад бензиностанция  „ОМВ” на бул.”Сливница” те нападнали друг 39-годишен столичанин и го умъртвили след множество удари по главата и тялото. От него задигнали портмоне с дебитни карти, лични документи, 150 лева и после избягали. Малолетните са извършители и на още един грабеж на столичанка в ж.к.”Западен парк”, от която след нанесен побой насила отнели чанта с документи и вещи. Двамата са предадени на следствените органи  с материалите за извършените от тях тежки престъпления.
Преди два дни в Института „Пирогов” с огнестрелна рана в кръста е постъпил за лечение Георги М./26 г./ от с. Мировяне, Пред полицейските служители  той заявил, че същия ден, след скандал в кв.Славовци, гр.Нови Искър, е бил прострелян от непознат шофьор на лека кола „Фолксваген Голф”. В хода на разследването криминалисти от Второ РПУ и колегите им от СДВР изясняват, че Георги не казва истината и той сам е направил опит за самоубийство до гробищния парк в с. Мировяне с незаконно притежаван пистолет „ЧЗ”, като после изхвърлил оръжието в близкия отводнителен канал. При щателния оглед в района пистолетът е намерен и иззет. По случая е образувано дознание  във Второ РПУ, Георги е задържан за 24 часа в полицейския арест.
Изнудвач бе заловен от служители на Второ РПУ след навреме подаден сигнал от столичанин, живеещ на бул. „Ал. Стамболийски”. Регистрираният за различни престъпления Виктор Г./35 г./ повикал софиянеца в жилището си в кв.”Орландовци” и като го заплашил със саморазправа, го принудил да поеме имуществено задължение за 1500 лева. Срещу изнудвача е заведено дознание, взета му е мярка за неотклонение „парична гаранция”.
Половин килограм марихуана е намерен от служители на Седмо РПУ в дома на непълнолетен крадец-измамник 14-годишният С.К., жител на кв. „Витоша”, чрез измама отнел 300 лева от 12-годишно момиче в ж.к.”Студентски град”. Негово дело е и кражба на дискмен от жилище в същия район. Дрогата е открита при последвалото претърсване в дома му в присъствието на следовател. По случая е образувано следствено дело.Сред регистрираните през денонощието на територията на столицата  престъпления е взломна кражба на скъпа техника, пари, валута и златни накити от апартамент в ж.к.”Сухата река” и от къща във Филиповци. За същото време  служители на СДВР и РПУ са разкрили извършителите на 26 криминални деяния, повечето - кражби от жилища, от търговски обекти и от автомобили. След вчерашния мач между ЦСКА и румънския „Стяуа” за различни нарушения на обществения ред в Първо РПУ са отведени четирима наши фенове. Тежки нарушения на реда и вандалски прояви не са регистрирани.
Перник. За кражба и изнудване, вчера в града, при съвместна акция на служители от НСБОП и колегите им от регионалното звено,са задържани двама перничани. На 11 септември Перник е отнет лек автомобил “Фолксваген голф”  /с местна регистрация/. По-късно от собственика е поискан откуп в размер на 1 600 лева, за да му бъде върната колата. След подадена жалба полицаите предприели незабавни действия за установяване на извършителите. В ареста на РДВР са задържани 44-годишният Боян В. по прякор “Гачестия” и Георги Д./32 год./ по прякор “Пинтеро”. У единия са открити и парите за откупа, предварително белязани и описани. „Сътрудникът” му е задържан за извършването на кражбата. Операцията е проведена в две заведения в центъра на Перник, като Боян е задържан в кафе-аперитив “Рай”, а Георги в кафе “Роксана”. Двамата са известни на полицията с кражби на коли, изнудване и рекет. Автомобилът е върнат на собственика. Работата по случая продължава  Образувано е дознание.
Самоков. Трима мъже са задържани В РПУ-Самоков при приемане на откуп за откраднат автомобил. На 26 септември сутринта пред хотел в града противозаконно е отнето Ауди-80. След три дни познат на собственика позвънил на мобилния му телефон и обещал съдействие за откриване на колата като обявил и цена за услугата-1200 лева. Потърпевшият потърсил съдействие от местното РПУ и случаят бил поет от служители на РДВР-София. В столицата била насрочена среща за предаване на парите, но след дълги уговорки по телефона стойността на откупа се покачила на  1500 лева. По-късно, около 19 часа, пред заведение в Самоков  полицейските служители задържали Юлиян Т. /21 г./ и Калоян С. /20 г./.докато предавали белязаните банкноти. Не след дълго в РПУ-Самоков е доведено и лицето, обещало връщането на колата - Иван Р. /40 г./. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Самоков.
Благоевград. Съвместно с колеги от РПУ- Петрич служители от регионалната дирекция проведоха вчера специализирана полицейска операция за противодействие на разпространяването на наркотици. Акцията бе в района на планината Огражден в землища, имоти и ниви  в и около селата Гега, Вишлене, Дренково, Кладенци и др., където от проверените 35 къщи и селскостопански постройки полицаите са иззели 114.5 кг суха трева канабис и 328 стръка зелена тревна маса от същото растение. Две дознания и седем следствени дела са образувани след приключване на проверките Документирането на резултатите от операцията продължава– информират от РДВР.
Стара Загора. Специализирана полицейска операция за установяване и неутрализиране на група търговци на дрога проведоха служители от Криминална полиция  при РПУ в града от 27 до 30 септември. Около 22 часа на 29-ти септември пред заведение на бул.”Цар Симеон Велики” са задържани в момент на пласиране на наркотици  Атанас П. /25 г./ и Николай Л. /23 г./, и двамата от гр.Стара Загора. При задържането двамата са оказали съпротива, което наложило използването на сила и помощни средства. В автомобила, с който се предвижвали дилърите, са открити и иззети два полиетиленови пакета със зеленокафява тревна маса, наподобяваща марихуана и една доза сивобяло прахообразно вещество, наподобяващо хероин. По-късно, при претърсване в дома на приятелката на Атанас - Тихомира П. /22 г./ от същия град, е открит полиетиленов плик със зеленокафява суха тревна маса, вероятно марихуана, с тегло около 10 грама. Работата по изясняване и документиране цялостната престъпна дейност на групата продължава. По случая е образувано е следствено дело.
Бургас. Вчера по време на редовен патрул служители от Четвърто РПУ в града спрели за проверка лека кола “Фолксваген голф”/ пловдивска регистрация/ с трима младежи. Екипът намерил в автомобила въздушна пушка с патрон в цевта. Младежите са съпроводени до управлението, където оръжието е иззето. Установено е, че пушката е пригодена за стрелба с бойни патрони. Образувано е бързо полицейско производство срещу 19-годишния Мартин М. от Бургас.
Хисаря. Граждани са съдействали за предотвратяване на незаконни археологически разкопки като своевременно подали сигнал в полицията за набезите на иманярите. След получаването на съобщението вчера около 13 часа, служители на РПУ-Хисаря се отправят незабавно към местността “Тончев кладенец” в землището на с.Ръжево Конаре. На място, докато претърсвали предстоящия за разкопаване район, са хванати Любомир А./43 г./ и Михаил М./34 г./ от  пазарджишките села Говедаре и Мокрище, Двамата иманяри работили с металотърсачи на терен, известен като древно тракийско селище. В автомобила им полицаите открили трети детектор за метал, кирка и лопата. Двамата мъже са задържани за 24 часа в районното управление. По случая е образувано следствено дело.
МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 1 ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди