изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:34 EEST
ИТАР-ТАСС: ЕС ще направи петгодишна пауза след приемането на България през 2007 г.    
Европейски съюзБрюксел. Европейският съюз ще направи петгодишна пауза след разширяването си през 2007 г. и приемането на България и, най-вероятно, Румъния - това се посочва в специален доклад на Европейската комисия, който ще бъде официално публикуван в сряда, 6 октомври, съобщава ИТАР-ТАСС.

Основната причина за подобна стъпка са трудностите, свързани с провеждането на социални реформи и хармонизиране на икономиките на новите страни-членки. Подобен поврат ще постави Хърватия и останалите балкански държави, в това число Турция, в затруднено положение, отбелязва агенцията. В същото време Европейската комисия достигна до извода, че Турция е изпълнила основните политически изисквания по отношение на човешките права, така че Европейският съюз да започне преговори за присъединяването на страната. Въпреки това, изглежда ще се наложи Анкара да почака поне до 2015-2020 година преди да стане член на Обединена Европа, заключава ИТАР-ТАСС.

ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

ИТАР-ТАСС: ЕС ще направи петгодишна пауза след приемането на България през 2007 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди