изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:31 EEST
Концесията на яхтеното пристанище пак бе на дневен ред    
Новини   Балчик Инфо. Председателите на постоянни комисии към местния парламент бяха избрани за членове на комисията по провеждане на процедура за отдаване на концесия на яхтеното пристанище в Балчик.

Тя бе открита с решение на Общинския съвет преди близо три години, а сегашната му актуализация се дължи на факта, че някои от предишните членове на комисията вече не са съветници.

Мудната процедура за отдаване на концесия и липсата на ясна концепция за управлението на този специфичен обект доведе до съвместяването на различни дейности на яхтената марина. Така например туристи и платежоспособни яхтсмени се налага да прескачат каси с риба и рапани, заради непосредствената близост на рибарските лодки. Замърсяването на акваторията на порта също е проблем, върху който трябва да се вземат бързи мерки. Като резултат от всичко това преди малко повече от месец се стигна до решението престижната регата “Кайра”, чиято цел е да рекламира Черноморското крайбрежие пред богати бизнесмени и да показва условията за яхтен туризъм, да прескочи Балчик и да намери за по-подходящ пристана на Златни пясъци.


 


Сходни връзки

Концесията на яхтеното пристанище пак бе на дневен ред | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди