изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:25 EEST
"СЛЪНЦЕ ГРЕЕ, ДЪЖД ВАЛИ"    
Култура

С тази постановка участниците във второто издание на ателие "Другият театър" завършиха тазгодишната си проява



Вчера в залата на културно-информационния център в Албена участниците във второто издание на ателие "Другият театър" представиха пред публиката своята постановка "Слънце грее, дъжд вали" по идея на Магдалена Ангелова. Премиерата бе открита от съпредседателя на фондация "Авансцена", която е и основният организатор на проявата, актьора Сотир Майноловски. Той благодари на всички, за съдействието, както и на тези, които са дошли пеша от Кранево, за да се насладят на изкуството на децата. Малки и големи с трепет и радост, с много гордост представиха постановката, в която се показва красотата на българските обичаи, нрави и прояви. Многократно залата аплодира малките актьори.

В тазгодишното издание на ателие "Другият театър" участваха общо 51 деца и младежи от 15 специални училища и домове в цялата страна. Подкрепа на проявата тази година са оказали още фонд "Рехабилитация и социална интеграция" към Министерството на труда и социалната политика, 7 български общини, сред които Добрич и Каварна, както и фондация "Албена".

След приключване на спектакъла представители на МТСП, фондация "Авансцена", преподаватели и лекари, специалисти обсъдиха на кръгла маса проблемите на децата и младежите в неравностойно положение. Тема на разговора бяха също има ли нужда от ателие "Другият театър", как да продължава работата с такива деца и други.

 


Сходни връзки

"СЛЪНЦЕ ГРЕЕ, ДЪЖД ВАЛИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди