изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:45 EET
ДА ВДИГНЕМ ЗНАМЕТО В УЧИЛИЩЕ!    
Общество

Така е наречена тазгодишната фондонабирателна национална кампания на фондация "Щедро сърце", която ще протече в 21 града в България, един от които Добрич. 



Кампанията цели набирането на средства за закупуване и монтаж на пилон и знаме във всички основни, средни и специализирани общински и държавни училища в тези градове. Идеята на организаторите от фондация "Щедро сърце" е да се възобнови традицията в училищата на всеки празник децата да се събират в двора и денят им да започва с вдигането на българския трибагреник. Целта е да се върнат смисълът и уважението към българския символ - знамето, носител на гордост и национална принадлежност. 

Кампанията стартира вчера и ще продължи до края на месеца. Набирането на средства в Добрич ще става чрез три кутии - две от тях са поставени в магазините на "Офис 1" и една - в Пощенска банка. Специална кампания е предвидена за 19 октомври - Националния ден на благотворителността - Ден на Свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българите. Тогава в Добрич 60 доброволци ще набират средства с 15 кутии от 10 до 18 часа, които ще бъдат отчетени още същата вечер. 

Това е третата поред национална кампания на фондация "Щедро сърце". С набраните средства през 2002 и 2003 г. е закупено помещение за интегративен център за болни от мултипленна склероза. 

 


Сходни връзки

ДА ВДИГНЕМ ЗНАМЕТО В УЧИЛИЩЕ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди