изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:24 EET
5 250 УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА ПРЕД ЛЕКАР СА ИЗДАДЕНИ ОТ РУСО    
Здраве5 250 удостоверения за уточняване на здравно осигурителния статус са издадени от РУСО в Добрич през последните десетина дни, съобщи главният счетоводител на управлението Галина Колева.

 Както НДТ писа, от 1 октомври лицата, които са работили по трудов договор, но по вина на работодателя или по някаква друга причина имат проблеми със здравните осигуровки, трябва да представят такова удостоверение, за да не заплащат лечението си. Според директора на РУСО Пламен Петров обаче, лекари и аптекари изпращали при тях и лица, за които страницата на НОИ сочи, че нямат проблеми със здравните осигуровки. Опашките в РУСО в Добрич все още съществуват и четирите допълнителни работни места, разкрити за справки и подаване на молби за разсрочване на плащанията /срокът изтече на 30 септември, б.а./ все още функционират. През тях преминавали по около 50 души на ден - за издаване на удостоверения или за заплащане на дължимото за здравно осигуряване, но вече накуп. 

До края на миналия месец молби за разсрочване на плащанията за здравни осигуровки за подали общо 3 558 добруджанци. Те дължат на осигурителния институт общо 715 000 лева, които трябва да изплатят до края на годината.

 


Сходни връзки

5 250 УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА ПРЕД ЛЕКАР СА ИЗДАДЕНИ ОТ РУСО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди