изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:00 EEST
ЗАПОЧНА УЧЕНИЕТО "СЪВМЕСТНИ УСИЛИЯ 2004"    
НовиниЗапочнаха ученията "Съвместни усилия 2004". Полетите над Добрич и други селища в областта на военни самолети са част от воените занятия. Основна тема на учението е готовността на Българската армия и вътрешните войски да се борят срещу тероризма.

Балчик/Шабла. Продължават ВИП дните на учение “Съвместни усилия – 2004”, предадоха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Днешната програма включва наблюдаване на действията на Военноморските сили във взаимодействие със силите на ВВС и формирования на МВР, Държавна агенция за бежанците и Държавна агенция “Гражданска защита” по откриване, посрещане и ескортиране на бежанците по море до пристанище Балчик, приемане и обработка на документите от Гранична полиция, регистриране на бежанците, установяване на здравословното им състояние и извършване на разпределение по категории – семейства, роднини, мъже, жени, бременни и др, както и разпределение по групи за транспортиране- ескорт и транспортиране до преден приемателен лагер за последваща обработка.
От 14 часа започват ученията в полигон “Шабла”. Там ще се наблюдаване на действията на Военновъздушните сили във взаимодействие със Сухопътни войски и ВМС за участие в операция за защита на суверенитета и сигурността на страната, съдействие на отряди със специално назначение в борбата с тероризма и оказване помощ на населението като съсредоточават усилията си за визуално откриване и въздушно прикритие на бежанци по море, откриване, опознаване и унищожаване на отвлечени от терористи самолети на линията на държавната граница, въздушен ескорт на бежанска колона, въздушно разузнаване за осигуряване периметъра на бежанския лагер, авиационна поддръжка на подразделения от Сухопътни войски в борбата с паравоенни и терористични формирования.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА УЧЕНИЕТО "СЪВМЕСТНИ УСИЛИЯ 2004" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди