изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:04 EEST
СТАРТИРА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА 2005 Г.    
Обществоза националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост

От вчера стартира процедурата за кандидатстване на работодатели в реализацията на националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" през 2005 г., съобщи старши експертът в дирекция "Бюро по труда" в Добрич Маргарита Матева. Работодатели по програмата могат да бъдат общини, областни администрации, държавни структури, частни фирми и неправителствени организации. Те трябва да подготвят проекти, които се разглеждат и одобряват от ДБТ и от комисии с участието на социалните партньори. Дейностите, предвидени в тях, трябва да са с обществена полза. Те трябва да са насочени към поддържане и изграждане на техническа и социална инфраструктура, към комунално-битовата сфера - почистване и поддържане на обществени терени и зелени площи, зимно почистване и опесъчаване на улици, и към социални дейности с акцент върху услуги за лица в неравностойно положение. Обект на програмата са дълготрайно безработни лица на социално подпомагане и квалифицирани безработни, като броят на последните може да бъде до 20 процента от общия брой наети лица по съответния проект.

Честните работодатели трябва да подготвят отделни проекти, ако кандидатстват за извършване на дейности на територията на фирмата и за изпълнение на общополезните дейности. Частните фирми, кандидатстващи за извършване на общополезни дейности, присъщи за общината и държавата, е необходимо към проекта да приложат договор за възлагане на тези дейности.

От днес до 22 октомври специалистите от ДБТ ще извършват консултации по изготвяне на проектите всеки ден в дирекцията и в Професионално-информационния център на ул. "Вардар" 45 по определен график. Готовите проекти ще се приемат от 25 октомври до 1 ноември в ДБТ. 

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди