изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:54 EEST
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА УБИЙЦИТЕ НА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА    
ПарламентВчера депутатите приеха промените в Закона за БНБ. Като точка в дневния ред влезе предложението на земеделците за освобождаване на д-р Атанас Щерев като председател на парламентарната комисия по здравеопазването. Отхвърлено беше

поредното предложение на левицата да се създаде комисия, която да разследва реституцията на царските имоти, както и предложението на депутата от НС Пламен Кенаров за дискусия в пленарната зала относно дължимит здравни вноски.
Бюджетът на БНБ да се гласува от Управителния съвет, а не от парламента. Това предвижда промяната в Закона за БНБ. Така централната ни финансова институция ще получи по голяма независимост и устава й ще се доближи до устава на европейските централни банки. Съмнителните банкното-левове и друга валута ще бъдат задържани от банките и обменните бюра срещу издаване на съответен документ. Централната банка ще извърши експертиза на банкнотата и ако се докаже, че тя е фалшива, ще бъде задържана от финансовата институция без правото на замяна или връщане.
Яки мерки срещу футболните хулигани прие НС. Те ще бъдат наказвани от обществено порицание до лишаване от свобода до 3 години в зависимост от степента на извършеноето деяние. Наказания се предвиждат и за родители, чии то деца до 16 години са извършили хулигански прояви на спортни мероприятия.Те ще изкупват вината на своите отрочета с полагане на обществено полезен труд от 40 до 80 часа. За хулиганите са предвидени и глоби от 200 до 500 лева. На стадионите ще бъде забранено внасянето на пиратки, бомбички, алкохол и оръжие.
От 20 до 30 години затвор или доживотен затвор без право на обжалване ще получат убийците на длъжностни лица - митничари, данъчни инспектори, полицаи... До 15 години затвор ще се присъжда при средна телесна повреда или принуда върху държавните длъжностни лица.
Докладът на Брюксел разбуди депутатските духове. Хората на Костов и на Надежда Михайлова изразиха тревогата си от забележките на Европейската комисия за неизпълнението на политическите ангажименти на страната ни за членство в ЕС. Костовистите настояват за дебат в пленарната зала по доклада в присъствеито на кабинета и премиера. ”Не бива да слагаме розови очила пред критиките на ЕС - алармира Екатерина Михайлова. Правителството се провали в борбата с престъпността, в сектора за сигурност и буксуващата съдебна реформа и резултатите са налице."
От СДС изразиха тревогата си: "Развенча се митът, че само и единствено НДСВ може с успешното си управление да довърши преговорите с ЕС и да изпълни ангажиментите си за България." От СДС смятат, че за да изпълним ангажиментите си и да проведем една истинска реформа в съдебната власт е нужно свикване на Велико Народно събрание. Николай Младенов определи като смехотворни и несериозни твърденията на Соломон Паси, че само правителството на жълтите при втори мандат би могло да доведе докрай ангажиментите на страната ни и ако кабинетът запази управлението до 31.12.2006  г., ще посрещнем Новата година като пълноправни членове на европейскотоп семейство.

Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание

 


Сходни връзки

ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА УБИЙЦИТЕ НА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди