изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:13 EET
ЕЖЕГОДНО У НАС РЕГИСТРИРАТ 3400 ЖЕНИ С РАК НА ГЪРДАТА    
Новини

Община град Добрич и дамски клуб "Майчина грижа" се включват в националната кампания за профилактика на рака на гърдата



Както НДТ писа, през целия октомври в рамките на кампанията за борба с рака на гърдата ДКЦ II и МБАЛ организират безплатна профилактика за всички жени от Добрич. В Диагностично-консултативния център в Добрич са разкрити 3 кабинета - 2 хирургични и 1 акушеро-гинекологичен, в които всяка жена може да се прегледа. Хирургичните кабинети обслужват пациентите в работното време на д-р Веселинов - 243 кабинет и д-р Бонев - 328 кабинет. Акушеро-гинекологичният кабинет, обслужван от д-р Милев, приема желаещите в 327 кабинет - всеки понеделник и сряда от 15.00 до 17.00 ч, съобщиха от пресслужбата на община град Добрич.

Добричките онколози припомнят, че Варненска област е начело на регионите по процент на страдащите - 273 от всеки 100 хил. дами имат рак на гърдата в различен стадий. Освен редовната профилактика, лекарите препоръчват на жените да оглеждат добре тялото си и да търсят медицинска помощ, дори при появата на най-малката бучка по гърдите. Те са категорични, че всяка жена над 30 години поне веднъж годишно трябва да се подлага на профилактичен преглед на млечните жлези. Открит в ранна фаза, ракът на гърдата е напълно лечим и въпреки това годишно у нас умират 1700 жени, а 3400 влизат в списъците на новорегистрираните.

Община град Добрич, съвместно с дамски клуб "Майчина грижа" ще изготви рекламни материали за превенция на заболяването и ще съдейства за популяризиране на кампанията сред различни възрастови групи.

САМО ЗА ДВА ДНИ СЕ ИЗЧЕРПАХА ЧАСОВЕТЕ ЗА БЕЗПЛАТНИ ПЛЕГЛЕДИ

Само за два дни е запълнен графикът за провеждането на безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за НДТ зам.-директорът д-р Панайот Панайотов. Както вестникът ни писа, здравното заведение се включва в Националната кампания за борба с рака на гърдата, която стартира на 1 октомври. Само в първите два дни на записвания - в петък и понеделник, са били запълнени всички часове. Прегледите ще се извършват два пъти седмично от 13 до 17 часа. НДТ

 


Сходни връзки

ЕЖЕГОДНО У НАС РЕГИСТРИРАТ 3400 ЖЕНИ С РАК НА ГЪРДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди