изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:00 EEST
“СЪВМЕСТНИ УСИЛИЯ 2004” ПОКАЗАХА ВИСОКА СТЕПЕН НА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА    
Новини  Пристанище Балчик бе домакин на реални действия от съвместно учение с войски и сили на Министерството на отбраната и МВР под кодово наименование “Съвместни усилия 2004”


Темата на учението бе “Подготовка и провеждане на съвместни операции от войски и сили на МО, МВР и други държавни органи по участие в ембаргови операции и защита територията на страната от терористични действия” с командно-щабна част и реални тактически действия на войски и сили. В рамките на учението на пристанище Балчик бяха представени всички етапи по процедурата по приемане на чужденци търсещи убежище в България. В сцената участваха 40 бежанци, които хипотетично бяха от Редландия.


  Епизодите, които се отработваха от участващите войски под ръководството на капитан I ранг Георги Матев, включваха конвоиране, приемане, обработка и транспортиране на бежанци до бежански лагер и се състояха от откриване на плавателните средства от самолети на ВВС и бреговата система за наблюдение на ВМС, посрещане на навлизащи чужденци в териториалното море на България и конвоиране до най-близкото пристанище, приемане на тежко болни и ранени чужденци, предаване на задържани лица, обработка на общия поток от навлизащи чужденци, борба с пожар на плавателно средство и транспортиране на общия поток от навлизащи чужденци до бежанския лагер. 
По време на приемането на потока на бежанци бе предотвратен опит на един от бежанците да отнеме оръжието от конвоиращ полицай.
Последва обедна почивка, в която организаторите се бяха погрижили и за журналистите, осигурявайки им обяд.  
В следобедните часове учението продължи на зенитен полигон “Шабла”. Там участваха 970 военнослужещи, повече от 250 единици бойна техника, включително самолети и вертолети, артилерийски системи и зенитно-ракетни комплекси.

 

 

 


Епизодите, които се отработваха от участващите войски под ръководството на бригаден генерал Божин Гаврилов и капитан I ранг Георги Матев, включваха действията на ВВС сили във взаимодействие със Сухопътните войски и ВМС за участие в операция за защита на суверенитета  и сигурността на България, съдействие на отряди със специално назначение в борбата срещу тероризма и оказване на помощ на населението. По време на учението възникна непредвиден пожар, който бе предизвикан от ракетна установка. Пламъците бяха овладени веднага.
На вчерашния ВИП ден на учението, което се закрива на 8 октомври, присъстваха министърът на отбраната Николай Свинаров, генерал Николай Колев - началник на Генералния щаб на Българската армия, генерал-лейтенант Бойко Борисов, вицеадмирал Петър Петров и  директорът на НС “Гранична полиция” генерал-майор Валери Григоров, директорът на НС “Жандармерия” генерал-майор Живко Живков, военни и полицейски аташета, акредитирани у нас, представители на местната власт, генерали и офицери от БА. “Доволни сме от проведените учения в Балчик и Шабла”, заявиха участниците в “Съвместни усилия 2004”.

 

 

 

 


Сходни връзки

“СЪВМЕСТНИ УСИЛИЯ 2004” ПОКАЗАХА ВИСОКА СТЕПЕН НА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди