изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:04 EEST
Завърши учението “Съвместни усилия – 2004”    
НовиниСофия. На полевия учебен полигон “Ново село” днес завършиха реалните действия на войските и силите, участващи в учение “Съвместни усилия – 2004”.

Те бяха наблюдавани от министъра на отбраната Николай Свинаров, министъра на вътрешните работи Георги Петканов, началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Никола Колев, заместник-министъра на вътрешните работи Румен Стоилов, първия заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия и съръководител на учението вицеадмирал Петър Петров, от акредитирани у нас чуждестранни военни аташета и от представители на местната власт, съобщиха от пресцентъра на МО.
Подразделения от Сухопътните войски във взаимодействие с Военновъздушните сили на Българската армия, формированията на МВР, Държавна агенция “Гражданска защита” и на Държавна агенция за бежанците демонстрираха оборудване и дейност на контролен пост, ескорт и посрещане на бежанци в бежански лагер, прочистване от терористи и паравоенни формирования и осигуряване на район около лагера, унищожаване на терористична група с огъня на артилерията и на паравоенни формирования от усилен танков батальон. В реалните действия участваха около 1 200 военнослужещи от Българската армия и МВР, около 40 служители от държавните агенции за бежанците и гражданска защита, около 320 единици бойна и спомагателна техника, включително 12 самолета и вертолета от ВВС.
На зенитен полигон “Шабла” днес продължиха зенитно-ракетните стрелби с подвижни зенитно-ракетни комплекси “Стрела-2М” на разчети от Сухопътните войски и от Военновъздушните сили.
По предварителни данни бойните стрелби, осъществени на 6 октомври от зенитно-ракетни комплекси на Сухопътните войски и ВВС, са преминали успешно. ФОКУС
 


Сходни връзки

Завърши учението “Съвместни усилия – 2004” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди