изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:06 EET
МОСКОВСКА АКАДЕМИЯ ЩЕ ОБУЧАВА ДИСТАНЦИОННО ДОБРИЧКИ СТУДЕНТИ    
ОбразованиеРуската Съвременна хуманитарна академия има 164 000 студенти в 10 държави, каза по време на презентацията й проректорът Алексей Станиславович Спаски

Добрички студенти ще имат възможността да завършат Съвременната хуманитарна академия в Москва благодарение на дистанционно обучение. Очаква се то да стартира на 1 ноември, освен в града ни такова ще бъде осъществено и в Сандански. Това стана ясно вчера по време на презентацията на академията в новооткрития Консултативен център в Добрич. Тя бе направена от проректора на ВУЗ-а Станислав Аркадиевич Спаски, който е и представител за България, заместника му Алексей Станиславович Спаски и началниците на отдели Иля Плахов и Иларион Борисочкин. 

Съвременната хуманитарна академия в Москва е създадена през 1992 г. , стана ясно по време на презентацията. Тя има държавна акредитация и завършилите я получават руска държавна диплома, призната в чужбина. Академията е единственото висше учебно заведение в Русия и Европа, което предлага дистанционно обучение, осъществявано благодарение на информационно-спътникова технология, даваща възможност да се достигне до всяка географска точка.

Алексей Станиславович Спаски сподели, че студентите на академията са 164 000 в десет държави в света. ВУЗ-ът имал повече от 600 филиала, като 146 от тях са самостоятелно лицензирани. "Предпочитани сме, защото обучението се извършва не в централния офис на ВУЗ-а, а на място, при самите студенти" - подчерта А. Спаски. Той обясни, че Консултантският център в Добрич ще бъде не само място за обучение на студенти, там ще се организират и кандидатстудентски курсове. Набирането на студенти в града ни продължава. "През 2003 г. руската "Дума" внесе поправки по отношение на дистанционното обучение по наши предложения", допълни проректорът на академията. 

 


Сходни връзки

МОСКОВСКА АКАДЕМИЯ ЩЕ ОБУЧАВА ДИСТАНЦИОННО ДОБРИЧКИ СТУДЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди