изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:33 EET
ДЕЛОТО СРЕЩУ СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ ПРОДЪЛЖАВА НА 20 ОКТОМВРИ    
Ред и сигурностАко бъде доказана вината на бизнесмена, то той може да получи присъда от 10 до 30 години затвор

Добричкият окръжен съд заседава вчера по делото срещу Светослав Тодоров - бивш управител на Добруджански протеин.

На заседанието не се яви Красимир Донев, който се оказа, че е извън пределите на страната и никой не знае къде се намира.

На въпросите на магистратите отговориха Лилия Колева - заместник главен счетоводител, управителя на софийската фирма, доставяла компоненти за производство на фуражи и търговец на зърно. Колева каза, че след инвентаризация през май 1996 година се е оказало, че по счетоводни данни се води, че са били доставени 1 250 450 кг пшеница. "Инвентаризацията показа, че няма съответствие от доставеното количество пшеница и от това, което е налично", каза Колева. След това са тръгнали да търсят как се е стигнало до тази ситуация и как тя да бъде оправена.

Според обвинителния акт Светослав Тодоров като длъжностно лице е присвоил сумата от 1 088 000 неденоминирани лева. Те се явяват разлика във фактурираната и платената цена при закупуването на прасета с тегло.

По друг пункт Светослав Тодоров е обвинен, че е присвоил 13 746 000 неденоминирани лева при покупка на 182 тона слънчогледов шрот. Щетите са изчислени на 176 958 деноминирани лева. Срещу бизнесменът бе заведен и граждански иск от Добруджански протеин за 39 280 лева и компенсационна лихва за 173 868 лева. Фирмите, които са участвали в съмнителните сделки, са върнали неправомерно взетите суми от Добруджански протеин.

Делото ще продължи да се гледа на 20 октомври. Ако се докаже вината на Светослав Тодоров, то той ще получи затвор от 10 до 30 години.

 


Сходни връзки

ДЕЛОТО СРЕЩУ СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ ПРОДЪЛЖАВА НА 20 ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди