изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:22 EEST
РОМИ СЕ ЖАЛВАТ, ЧЕ ГИ БИЛИ В ПОЛИЦИЯТА    
Ред и сигурност

От РДВР казаха, че е назначена е проверка. В едномесечен срок тъжителите ще получат писмен отговор



Вчера около 15 ч. в РДВР са постъпили две жалби от роми за това, че са били бити от служители на полицейския участък в Шабла. Жалбите са внесени в полицията от Себастиан Романов - областен представител на сдружение "Права на човека" и лидер на партия "Рома". За НДТ той обясни, че единият случай е станал през август. 14-годишната Нона Станчева и нейния брат Пламен Иванов казали, че са били бити от полицаите. И двамата са от Шабла.

Другата жалба е от 26-годишната Неврие Ибрям от село Дуранкулак, която, по думите й, била изведена насила от дома й и бита от полицаите. това е станало на 30 септември. Според С. Романов, полицаите обвинявали Неврие, че е участвала в продажбата на краден телевизор, а тя твърдяла, че не познава човека, който го е продал. Жената имала синини по тялото, вледствие на побоя.

НДТ потърси коментара на РДВР-Добрич. Оттам заявиха, че действително жалби са постъпили и вече е назначена проверка по случаите. Все още не може да се каже, дали твърденията на ромите отговарят на истината. Проверката следва да бъде извършена в едномесечен срок и тъжителите ще получат писмен отговор на жалбите им.

 


Сходни връзки

РОМИ СЕ ЖАЛВАТ, ЧЕ ГИ БИЛИ В ПОЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди