изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:21 EET
ДОБРИЧКИ ПЕДАГОЗИ УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО РУСКИ ЕЗИК    
Образование

Директорът на Хуманитарната гимназия "Св.св. Кирил и Методий" Веселин Бончев и преподавателят по руски език Дафинка Цонева са взели участие в Международна научно-практическа конференция на тема "Съвременното изучаване на руски език и процесите на евроинтеграцията", провела се от 2 до 5 октомври във Варна.



Във форума са участвали представители на образователни институции от България, Азербайджан, Белорусия, Грузия, Италия, Казахстан, Латвия, Украйна, Естония и Русия, съобщи Д. Цонева. Участниците в конференцията са дали висока оценка на езиковата политика на Република България, поддръжката за изучаването на руския език и култура и становището е, че това се вписва в интеграционните процеси в съвременна Европа. Отбелязани са и станалите традиция международни съвещания, курсовете в Москва за повишаване на квалификацията и стажовете на директори и преподаватели по руски език, както и участието на български деца в откритата международна олимпиада по руски език и международното лятно училище в Москва. На конференцията са взети и редица решения. Сред тях е реализирането на план за работа на националната мрежа на училищата-бази с изучаване на руски език в България, едно от които е и Хуманитарната гимназия в Добрич. Взето е решение също да се създадат учебно-методически центрове в поддръжка на руския език.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ ПЕДАГОЗИ УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО РУСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди