изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:35 EEST
РАДОСТИНА ВЛАДЕЕ ДВЕ БОЙНИ ИЗКУСТВА И КИКБОКС    
Общество

Младата дама е единственият представител на нежния пол сред охранителите във Федералната служба за безопасност в Добрич. За себе си казва, че е "мъжко момиче"



Разпространеното схващане, че жените не могат да се защитават сами, се опровергава от 24-годишната Радостина Александрова от Добрич. Госпожицата работи като охранител в училище "Христо Ботев" и е единствена дама сред униформените във Федералната служба по безопасност. НДТ я намери на работното й място и успя да разговаря с нея, въпреки че през цялото време тя стриктно следеше кой влиза и кой излиза от сградата на учебното заведение.

Радостина е завършила средното си образование в СОУ "П.Р.Славейков" в Добрич в специалност "Биология и химия". След това обаче житейският вятър я отвял в съвсем друга посока - постъпила във Варненския свободен университет, за да учи "Управление на фирмената сигурност". Там придобила образователно-квалификационна "Бакалавър" и от 15 септември работи точно по специалността си във Федералната служба за безопасност в Добрич. "Отдавна ми допада тази професия. Работя я с удоволствие, въпреки че е рискована" - сподели Радостина. И съвсем междудругото вметна, че владее бойните изкуства "карате до" и "джиу-жицу" и кикбокс. Според нея, те се прилагат в краен случай, като първо човек трябва да се опита да разреши проблема с думи. Завършила е и курс за боравене с огнестрелно оръжие към Академията на Министерството на вътрешните работи. "Работата тук е изключително вълнуваща и интересна. Още повече, че е сред деца. Но в същото време е и много отговорна" - каза още охранителката. Досега не й се е налагало да се справя със сложни ситуации, с изключение на няколкото безобидни сбивания между ученици. Себе си Радостина определя като спокоен човек и като "мъжко момиче". И като всички останали хора също си има своите страхове. Работата на охранител обаче в никакъв случай не й позволява да дава воля на притесненията си - напротив, те остават на заден план, а на първо място стои професионализмът.

 


Сходни връзки

РАДОСТИНА ВЛАДЕЕ ДВЕ БОЙНИ ИЗКУСТВА И КИКБОКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди