изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:41 EEST
Терор в Египет    
По света  Най-малко 40 души са загинали, а повече от 200 са ранени при три експлозии в Египет. Сред пострадалите има и руснаци, британци и израелци. Отговорността пое неизвестна досега ислямистка групировка.

Атентатите са извършени с коли бомби в три египетски града. Най-силен е бил взривът в хотел "Хилтън" в египетския курорт Таба. По-голямата част от сградата е разрушена. След експлозията е избухнал и пожар. Подобни са били и взривовете в другите два града - Рас Солтан и Нуейба. Сред хоспитализираните са 15 руснаци, шестима израелци и двама британци. Египетската полиция вече е задържала няколко заподозрени. Отговорността за серията взривове пое неизвестната досега групировка Световна ислямистка група - "Джемаа Исламия ал Аламия". Представител на организацията се обадил по телефона в редакцията на АФП. Той заявил, че атентатите са отмъщение за смъртта на "палестинските и арабските мъченици, които всеки ден умират в Палестина и Ирак". Представител от американското разузнаване заяви за телевизия Ен Би Си, че зад атентатите в Египет стои "Ал Кайда".
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Терор в Египет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди