изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:11 EEST
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И КАТАСТРОФИ В СТРАНАТА    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР за страната от 8,9 и 10 октомври



БЮЛЕТИН ОТ 10 ОКТОМВРИ

Плевен. Служители на Второ РПУ разкриха измама, след подадена жалба от 60-годишен жител на пловдивско село. На 8 октомври към 10 ч. сутринта в Плевен човекът имал предварително уговорена среща с „бизнесмен” от Свищов. Разговорите били за покупко-продажба на алуминиеви профили. Свищовлията Неделчо П. /51 г./ бил твърде убедителен- той предложил изгодна цена и бърза доставка на стоката, след получаване на парите. За достоверност дори звъннал по мобилния си телефон на „партньорите” и уточнил наличието на нужното количество. Това било достатъчно да претъпи бдителността на купувача. Без повече уговорки той  предал на „партньора си” исканата сума от 3200 лева, а в замяна получил телефонния номера на „фирмата-доставчик”. Малко по-късно 60-годишният мъж разбрал, че  телефонът е фиктивен и че той е нагло излъган. Побързал да уведоми полицията и при проведените бързи действия криминалистите установили автора на измамата. Неделчо П. е задържан за 24 часа. В него са намерени и парите на 60-годишния мъж. По случая е образувано дознание.
Ловеч. След продължителна работа, криминалисти на РПУ-Троян разкриха петчленна група от непълнолетни, извършила множество кражби от частни домове на територията на града. Те отмъквали оттам пари и ценни предмети. Само за периода юни-юли, момчетата, на възраст между 14 и 15 години, успели да се сдобият общо с 3000 лева, които изхарчили по заведения и магазини в София, Пловдив и Плевен. До избраната  дестинация групата се предвижвала с такси. Материалите по случая са предадени на Районна прокуратура за образуване на следствено дело.
Благоевград.  Час и половина след полунощ, близо до кръстовище “ Митницата” в Гоце Делчев, автопатрул спира лекотоварен “Форд Транзит”, управляван от Кадри У. /34 г./ от с. Рибново. Автомобилът бил натоварен с 2 кубика иглолистни талпи. При проверката става ясно, че дървеният материал не е маркиран, нямало и  документи, доказващи законния им произход. На водача е съставен акт, образувано е полицейско дознание.
София. 12-годишна джебчийка от Червен бряг е заловена от криминалисти на СДВР. Гастрольорката действала в района на пл. „Света Неделя”. Към 15.30 часа полицаите я забелязали докато ловко измъквала от дамска чанта мобилен телефон. Тя е известна на детска педагогическа стая. Предадена е на Първо РПУ, образувана е преписка по случая.
Снощи около 20.45 часа в Седмо РПУ е получен сигнал за извършен грабеж от хранителен магазин в ж.к. „Младост-1”. Станало ясно, че малко преди това двама непознати нахлули в магазина, набили продавачката и й отмъкнали оборота от 1965 лева. Полицаите действали светкавично, помогнали и граждани. Така при претърсване на района, близо до бл. 43, е заловен единият от нападателите – 23-годишен младеж. Продължава работата по установяването на съучастника му.
Четирима криминално проявени са задържани след поредния им набег в столицата. Старите познайници на полицията Виолин Х. /23 г./, Любомир Б. /24 г./, Юлиян Т. /26 г./ и Владимир А. /24 г./ решили този път да припечелят от старо желязо. И действали по пътя на най-малкото съпротивление – избрали района, в който те живеят, ж.к. „Дружба”, и „атакували” металната врата от входа на една от кооперациите.  След получения сигнал, крадците са установени и задържани. По случая е образувано дознание.  Друг техен „колега” е заловен в ж.к. „Люлин”. Той пък си „харесал” свален наскоро входен радиатор за парно отопление и бързо го присвоил, тъй като живеел в съседен блок. След това Андрей Л. /26 г./ го предал в изкупвателен пункт. Той е задържан за 24 часа, известен е на органите на реда. Взета му е мярка „Подписка” 
ПТП. 12-годишно момче загина при тежка катастрофа край Долни Дъбник. Пострадаха още трима пътници в „Опел Корса”. Инцидентът е станал  вчера около 18 часа на пътния участък между гр. Искър и Долни Дъбник. Шофирал 31-годишен мъж. Колата се движела с висока скорост, излязла от платното и се забила в крайпътно дърво. От удара на място е загинало 12-годишното момче, пътувало в опела. Ранени са и спътниците му – негова връстничка, 17-годишно момиче  и 36- годишна жена. С охлузни рани и травми те са настанени за лечение в Плевенската болница. 17 годишната е с опасност за живота. По случая е образувано следствено дело.

 Друга тежка катастрофа е станала отново вчера на улица в с. Асеновци. Около 21 ч. Данаил П. /30 г./подкарал опела си, изгубил контрол над колата и се  ударил в крайпътно дърво. Шофьорът починал на място.  По първоначални данни причината за трагичния инцидент е идентична  - движение с превишена и несъобразена скорост. По случая се води следствие.

 Двама души са починали, а трима - тежко ранени и настанени в болница след пътен инциден, станал вчера между Пловдив и Карлово. Около 14 ч. лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от Найден А./38/, внезапно навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил челно “Шкода”. От сблъсъка на място е починала 19-годишна девойка, пътувала до шофьора в опела. По-късно в болница е починала  и 45-годишна жена, която стояла до шофьора на шкодата. С мозъчен кръвоизлив и множество травми са още две жени от Пловдив, пътували в опела. Водачите на двата автомобила са с контузни рани по главата и тялото.

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 9 ОКТОМВРИ

София. В  Столичното Седмо РПУ с полицейска мярка за 24 часа е задържан Русим М./50/ от София, известен на  полицията, осъждан. На 7 октомври той е заловен непосредствено след извършена кражба на парфюми и дезодоранти. Също с полицейска мярка за 24 часа от служители на Второ РПУ е задържан Георги Н./27/, известен на органите на реда, осъждан. Софиянец е подал молба в районното управление, че от собствения му автомобил, паркиран пред дома му са откраднати радиатор и климатик, на стойност около 1000 лева. По случая е образувано дознание. Изготвено е искане до софийска районна прокуратура за налагане мярка за неотклонение „Задържане под стража”, информират от Столичната дирекция.
Стара Загора. На 4 октомври около 12.10 ч. в землището на с. Християново, общ. Стара Загора, е намерен трупа на 61-годишен мъж от същото село. При извършената аутопсия са установени контузно порезни рани по главата, фрактура на ябълката на бедрената кост, фрактури на девет ребра и масиран кръвоизлив в мускулната тъкан, предизвикани от нанесен побой.  Констатирано е, че смъртта е настъпила вследствие травмите на ребрата и кръвоизлива. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия се установи, че извършител на деянието е дъщерята на убития  ЯНКА Н. (35), от с. Присово, общ. Велико Търново, временно живееща в с. Християново. През последния месец същата системно е нанасяла побой на баща си. След убийството  ЯНКА С. се е укрила и на 06 октомври е била задържана в София.  По случая е образувано следствено дело.
 Тази сутрин около 0.20 часа в дежурната част на районното управление в Стара Загора е получено съобщение, че на втория етаж в жилищна кооперация на ул. “Хаджи Димитър Асенов” е взривено самоделно взривно устройство.  В резултат  на взрива са изкъртени входните врати на двата апартамента и са счупени стъкла на стълбищната клетка. Няма пострадали хора. В момента на място се извършва оглед от специалисти на Регионалното звено за борба с организираната престъпност и ДОТИ – МВР, информират от РДВР.

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 8 ОКТОМВРИ

Петрич. Успешна специализирана операция по линия на противодействието на наркоразпространението проведоха служители на РПУ – Петрич. Вчера те извършили проверки в имоти и домове в село Скрът, общ. Петрич, където са открити и иззети 20, 200 кг. зелена маса канабис и 289,5 кг суха маса канабис. Иззетите количества са открити в ниви и градини в землището на селото, като  най- голямото количество сух канабис – 264 кг , е открито в ниви в местността “ Бакловото”. Образувани са две дознания и четири следствени дела.

Пловдив. 50-годишен пловдивчанин е задържан от служители на група “Наркотици” при РЗ”Полиция” и Първо РПУ за притежание на наркотични вещества.Вчера при претърсване в дома на Иван Р. на ул.”Мусала” в областния  град полицаите са намерили и иззели близо половин килограм хероин, около 3 грама кокаин и 8 хапчета каптагон. Иван Р. е задържан за 24 часа в  РПУ.


Самоков. Вчера криминалисти от РДВР-София и РПУ-Самоков проведоха  специализирана полицейска операция по линия на противозаконни отнемания на автомобили и кражби на части и вещи от МПС. Служителите провериха пет адреса на територията на града. При проверка на автосервиз бил открит  “Фолксваген Пасат” с пренабити номера на рама и двигател. Колата е собственост на Пламен Н. /45 г./ По случая е образувана преписка.

Костинброд. Евгени М. /36 г./ от Тетевен бил задържан в РПУ-Костинброд с полицейска мярка за 24 часа. През деня управителят на фирма, занимаваща се с доставка на безалкохолни напитки съобщил, че камион,  собственост на  фирмата не е доставил получените 52 бр. палета бутилки “Кока- кола” по предназначение в софийски склад. След намесата на полицията е установено, че шофьорът Евгени М. е разтоварил продукцията на други два обекта и получил 15 000 лв. за това. Стойността на цялото количество безалкохолни напитки възлиза на 40 000 лв. Пред полицаите Евгени признал за деянието и споделил, че от фирмата постъпвали некоректно към него и не му плащали редовно. Той е стар познайник на полицията, осъждан е. По случая се води дознание. След съгласуване с Районна прокуратура-Костинброд задържаният и материалите са предадени на СДВР.

София. Преди десет дни пред блок в „Студентски град” бе извършен грабеж на столичанин и жител на Костенец, които бяха пребити и им бяха отнети 1700 лева и два мобилни телефона. Криминалисти от Седмо РПУ и колегите им от СДВР разкриха двамата извършители по описания на жертвите. Това са известните на полицията Андрей Н.- „Дейката” /26 г./ и руският гражданин Владимир С.-„Вовата”/35 г./, постоянно пребиваващ в страната ни. Те са задържани в ареста на Седмо РПУ. Техен криминално проявен съучастник се укрива и е обявен за издирване.

Взломаждия бе разкрит и задържан от служители на Девето РПУ. Криминално проявеният Кристиян В. /18 г./ разбил жилище в ж.к. „Надежда” и отмъкнал оттам компютър и вещи. От апартамент в „Люлин” той откраднал радиоуредба. След задържане за 24 часа му е взета мярка за неотклонение”парична гаранция”.

НСГП. Гранични полицаи от ГКППІ Аерогара „Варна” задържаха вчера двама служители на Летище „Варна” заради извършена кражба. Ивайло Б./25 г./ и Пламен З./26 г./ пребъркали багажа на пристигналите пътници с полет от Манчестър. Стойността на откраднатите вещи е около 4000 лева.

http://press.mvr.bg НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И КАТАСТРОФИ В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди