изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:06 EET
И ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА    
ЗдравеС молебен в църквата "Свати Георги" вчера добричлии се включиха в четвъртата национална кампания за борба с рака на гърдата.

 Молебенът бе отслужен от отец Стоян Димов, църковният храм бе препълнен от хора, дошли да изразят своята съпричастност. Както НДТ писа, той бе организиран от народния представител д-р Антония Първанова - член на Организационния комитет за провеждането на националната кампания, и Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници в Добрич. Присъстваха зам.-кметът на града Ваня Балчева, началници на дирекции и отдели в общината, представители на дамски клуб "Майчина грижа".

Присъстващите бяха закичени с розови лентички - символ на кампанията, председателят на онкосдружението в Добрич Денка Ковачева сподели, че те са били над 100 и не са стигнали за всички дошли да изразят съпричастността си. Организаторите раздаваха и брошури с информация за рака на гърдата и съвети към жените. Сред присъстващите на молебена имаше и много мъже. "Кампанията за профилактика на онкологичните заболявания е за сметка на държавния бюджет, не на касата" - подчерта д-р А. Първанова. Тя допълни, че по принцип всяка жена има право на такъв безплатен преглед и предстои в Добрич да бъде проведена разяснителна кампания чрез медиите в тази посока. 

"Иска ни се или не, ракът на гърдата се разпространява, снижавайки непрекъснато възрастовата граница на заболеваемост. Като жени, познали кошмара на това заболяване, се осмеляваме да ви призовем да не пренебрегвате риска от тази болест и сами да положите усилия и грижи за ранното й откриване. Бъдете отговорни към собственото си здраве!" Този призив е отправен към към българските жени с отворено писмо, предоставено на НДТ от Д. Ковачева. В него се отправя призив жените да не се осланят на предположението, че това няма да се случи точно на тях, защото "подобно късогледство се плаща скъпо, въпреки съвременните методи на лечение".

 


Сходни връзки

И ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди