изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:56 EEST
Добричлия ще представя България на световно по сумо    
СпортТази седмица в германския град Риза ще се проведе световното първенство по сумо за мъже.

Тази седмица в германския град Риза ще се проведе световното първенство по сумо за мъже. След последните преборвания в националния тим, се потвърдиха нашите очаквания, че добричлията Стилиян Марков ще запази мястото си в представителния отбор. В шампионата на планетата той ще участва в коронната си дисциплина до 85 кг. За трети път  добруджанецът ще участва в световно първенство. Най-доброто му представяне е през 2001 година, когато се окичи с бронзов медал. Миналата година, когато Стилиян спечели кръг от Световната купа, нямаше световен шампионат.  В националния тим на България попадат още трима мъже и три жени. Тодор Джуров ще защитава честта на България в  категория до 115 килограма, а най-добрият ни сумист - Петър Стоянов, излиза за титлата в категория Оупън.
В началото на тази седмица ще се разбере и кой ще представя страната ни в категория +115 кг. При жените ще имаме участнички в категориите до 65 и 80 кг, както и  в надпреварата над 80 кг. За шампионата в Германия сумистите ни ще отпътуват на 14 октомври. На следващия ден е турнирът в категория до 85 кг, където на диохито ще излезе Стилиян Марков. Официалното закриване на първенството ще бъде на 16 октомври. "Бяхме на лагер в НСА. Всички в отбора сме подготвени и смятам, че ще дадем най-доброто от себе си, за да представим достойно България", каза Стилиян Марков.
 


Сходни връзки

Добричлия ще представя България на световно по сумо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди