изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:56 EEST
Super Марио на кортовете до зала "Добротица"    
СпортСлед два тайбрека Борислав Стоянов губи два финала в един ден 


Силен турнир направи Марио Братоев. С желязна игра той стигна до финала на VII индивидуален турнир по тенис на корт за мъже, организиран от ТК "Добрич". В първия кръг Братоев лесно се справи със Станислав Тинев със 7:2 гейма. След това постигна две невероятни, но заслужени победи. След тайбрек Марио се наложи над поставения под номер 1 в основната схема Николай Ганов, а след това също със 7:6 гейма победи и Радослав Петков. В четвъртата среща от турнира Марио Братоев допусна поражение от Борислав Стоянов с 5:7 и така слезе в долната схема.
Припомняме ви, че домакините на проявата организират надпреварата при отпадане след две загуби. Последва нов успех за Братоев над Радослав Петков, като този път Марио бе по-убедителен - 5:2 гейма. Успехът му донесе място на финала, където отново трябваше да се изправи срещу стар познайник - Борислав Стоянов. Марио поведе с 6:3 гейма и точно, когато си мислеше, че турнирната му победа е в кърпа вързана, демонстрира самочувствие, което бе на път да го провали. Борко се върна в мача с три поредни спечелени гейма и изравни 6:6. Последва тайбрек, в който късметът бе на страната на Марио Братоев. Той надделя със 7:4 точки и спечели първото място със 7:6 гейма. Триумфът ще донесе на победителя 800 точки плюс бонуси от победи над по-добри от него тенисисти.
Общо 16 души се включиха в турнира, който се проведе на кортовете до зала "Добротица". Трябва да се отбележи и добрата игра на Милен Павлов, който победи Живко Миланчев, отстрани от турнира Николай Ганов, а след това се справи и с още двама майстори - Кунчо Милов и Атанас Карамфилов.
В неделя се състоя и двойков турнир с участието на осем тандема. Двойките бяха разделени в две групи по четири тима. В предварителните групи се играеше по системата "всеки срещу всеки", а за полуфиналите се класираха първите две двойки от групите.
На финала Николай Милов и Милен Павлов победиха със 7:6 гейма Николай Ганов и Борислав Стоянов. Любопитното е, че и тук победителят се определи след тайбрек, който бе повече от драматичен. Ганов и Стоянов поведоха с 5:1 точки, но не се възползваха от комфортната си преднина. На трето място в турнира се наредиха Сергей Владов и областният управител Иван Иванов. Те се наложиха над Илия Джаджев и Атанас Карамфилов с 6:1 гейма. В двойковия турнир Владов бе като стена на мрежата, а неговият партньор демонстрира отлична игра от крайната линия. Невероятна игра показа и Атанас Карамфилов, който доказа, че не е нужно човек да е на 18 години, за да играе добър и атрактивен тенис.
Следващият индивидуален турнир ще бъде на 23 октомври, а ден по-късно ще се проведе и двойковата надпревара. 
 


Сходни връзки

Super Марио на кортовете до зала "Добротица" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди