изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:56 EEST
Цонко Цонев, кмет на Каварна: Нуждата за реклама на нашата община и на града е голяма    
Новини   Водещ: Денят на българската община за Каварна ще бъде различен. Кметът на града Цонко Цонев е решил да зарадва своите съграждани с нови, модерни рекламни материали на общината, които представляват снимки на музикантите от популярната и обичана група БТР на фона на забележителностите на града и на общината.

В тези нови брошури идеята е чрез рекламна дейност да бъдат привлечени не само туристи за следващата година, но и инвеститори, които да помогнат да се увеличи легловата база и туристическия поток в община Каварна. По този начин градът ще стане удобен и интересен за туристите смята Цонко Цонев, кмет на община Каварна. С него по този повод се свърза репортерката ни Надежда Николова.
Цонко Цонев: Нуждата за реклама на нашата община и на града е голяма, тъй като имаме изключителни забележителности и просто те до този момент, като че ли не бяха забелязани и не им беше отделяно необходимото внимание, за да привлекат туристите и хората, които се интересуват от тези места.
Водещ: Кое като забележителности от Каварна ще се популяризира чрез рекламната кампания?
Цонко Цонев: Нос Калиакра, археологическият резерват “Яйлата”, местноста “Дълбока”, нос Чиракман. Имаме още много хубави местности и “Кантълъка”, “Зеленка”... Това са все едни такива места, които привличат много хора, но за да привлекат още повече трябва да се знае, че те са на нашата територия и какво представляват всъщност като дадености.
Водещ: Защо в рекламата ще бъде включен нос Чиракман като символ на Каварна?
Цонко Цонев: Защото това е всъщност люлката на град Каварна. Там преди някорко хиляди години е бил градът преди да настъпи земетресение, което е разцепило този нос и градът се е преместил в тази част, в която се намира в момента. Това е символа на Каварна.
Водещ: Разкажете на какви места и как ще бъдат разпространявани рекламните материали.
Цонко Цонев: Рекламните материали, които са календари... Следващата година 2005 на тези календари – настолни, големи, малки ще греят ликовете на група БТР, които се снимаха чрез фотосесия на тези места, които споменах преди малко. Участваме с рекламни материали брошури, дискове... Освен това имаме и т.нар. “културна реклама”, която при нас е включена и в бюджета. Даваме възможност за изява на национални театрални състави. Спонсорират се постановки, сборни албуми, клипове, които се снимат на територията на община Каварна.
Водещ: Защо избрахте българската група БТР да присъства в рекламната кампания на град Каварна?
Цонко Цонев:Защото БТР харесват Каварна, а ние харесваме музиката на БТР. Освен това на техните концерти винаги има изключително много хора, които ги гледат и ги харесват. Чрез БТР най-бързо Каварна ще стигне до сърцата на младите хора в България.
Водещ: Както казахте БТР е предпочитана от младите хора. Как рекламната кампания с тяхно участие ще ангажира младежите да променят града? И как той ще изглежда тогава?
Цонко Цонев: Още тази година имаше голяма промяна. С тези фестивали, които проведохме.”Съмърлайф фест”, в който и БТР участваха заедно с Джон Лоутън от Юрая Хиип и с мидения и рибения фест... Просто много млади хора научиха къде се намира Каварна и идват за това, което правим в културната сфера.
Водещ: Достатъчна ли е само рекламата, за да се покажат забележителностите на Каварна не само на българските туристи, но и на чуждите? И какво още трябва да се промени, за да стане града предпочитана туристическа дестинация? Все пак Каварна се намира близо до Балчик, нос Калиакра.
Цонко Цонев: Ние освен това си имаме и една обновена Интернет страница и там също са показани всичките ни интересни места. Смятам, че вече достатъчно добре върви тази рекламна кампания и от тук нататък следва да се увеличава легловата база, тъй като се оказа тази година през август месец, че идваха много хора, които нямаше просто къде да отседнат. За това приоритет за следващата година освен рекламата ще бъде пълно съдействие на всички инвеститори, които строят хотелски бази на територията на нашата община и се надявам до две години да удвоим и утроим базата легловата, която съществува в нашия град.
Водещ: Така за нестандартните идеи на кмета на Каварна Цонко Цонев научихте от разговора на Надежда Николова. И добрината може да бъде много добра реклама за една община и не само пред туристите. Наскоро общинският съвет на Каварна напълно единодушно гласува отпускането на дарение от 5 000 лева за фондация “Ангели от Лим” Тази фондация беше създадена, за да насърчава и финансира мероприятия, които да защитават децата след трагедията с дванадесетте български деца от Свищов, които загинаха през Април при катастрофата в река Лим.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Цонко Цонев, кмет на Каварна: Нуждата за реклама на нашата община и на града е голяма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди