изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:05 EEST
ЕС призова Либия да отвърне на безпокойството за съдбата на петте български медицински сестри    
Европейски съюзЛюксембург. Министрите на външните работи на страните-членки на ЕС приеха решение за вдигане на оръжейното ембарго, наложено над Либия през 1986 г., като по този начин отговориха на искането на Италия за военни доставки на властите в Триполи за борба с нелегалната имиграция, съобщиха световните агенции.


Същевременно поискаха Триполи да отвърне на безпокойството на ЕС по отношение на човешките права и особено за съдбата на петте български медицински сестри и палестинския лекар, осъдени на смърт за преднамерено заразяване на над 400 либийски деца с вируса на СПИН.
Министрите на външните работи на страните от ЕС, които се срещнаха в Люксембург, приеха обща декларация, в която се отбелязва прогрес в режима на полк. Муамар Кадафи по пътя към приобщаване към международната общност, като основно се визира отказът на страната от програми за разработване на оръжия за масово унищожение.
В декларацията министрите изразяват “сериозна загриженост” по повод съдбата на петте български медицински сестри и палестински лекар, осъдени на смърт в Либия по обвинение в разпространение на вируса на СПИН в педиатрична болница в Бенгази.
Много сме разочаровани и всъщност доста шокирани от това, че ЕС не зае по-твърда позиция по въпроса с осъдените на смърт български медици в Либия. Това заяви по-рано днес за РФИ журналистът Пол Хавиланд от авторитетното британско списание “Бритиш медикъл джърнъл”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ЕС призова Либия да отвърне на безпокойството за съдбата на петте български медицински сестри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди