изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:33 EEST
* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА    
Общество 

ДЕТЕТО МИ ДЕ НЕ Е ВОДЕОКАСЕТА?

Възмущението си от нов вид такса, който започва да се събира в детските градини в Добрич, изрази вчера в редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" нашата съгражданка Мая Кондова.



Тя разказа, че детето й посещава ЦДГ N7 - в кв. "Добротица". Когато тези дни решила да плати таксата от 25 лева за месец септември, й обяснили, че трябва да даде още 7 лева депозит. Средствата щели да й бъдат върнати, когато малчуганът й напусне детската градина. "Детето ми да не е видеокасета, че ще плащам депозит", възмущава се читателката ни. 

М. Кондова решила да не остави нещата така и започнала проверка. Установила, че плащането на депозит е регламентирано в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и услуги от 26 май 2004 г. От Манолова от отдел "Образование" разбрала, че депозитът се събира заради децата, чиито родители бавят плащането на таксите. "Аз да не съм длъжна да бъда гарант на тези, които не плащат?", възмущава се Мая Кондова и продължава: "И питам, кой ще ги управлява тези средства? Ако сметнем, че около 2000 деца ходят на детска градина, по 7 лева, прави около 14 000 лева. Това не са малко пари." Читателката ни допълва, че "не може такова отношение - родителите да сме като овце и само да плащаме за каквото ни поискат пари..."

Потърсихме за коментар Нейчо Нейчев от отдел "Образование" в общината, който каза: "Има такова решение на сесия през юни. Тогава таксата бе уеднаквена - 25 лв. и бе гласувано да се събира депозит. Ако детето е трета група - то не си струва да плаща депозит за няколко месеца. Това решение важи за новопостъпилте." Попитахме, а ако детето е във втора група и посещава детската градина още от първа група, тогава плаща ли депозит, на което Н. Нейчев заяви: "Да, трябва да плаща. Такова е решението".

 


Сходни връзки

* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди