изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:56 EEST
ОКОЛО 1000 ДУШИ ОТ 211 БЪЛГАРСКИ ОБЩИНИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ ВЪВ ВТОРАТА ГОДИШНА СРЕЩА    
НовиниОбщина Добрич "грабна" статуетката в конкурса "Община новатор'2004"

Миналата седмица в Слънчев бряг се проведе втората годишна среща на общините, на която присъства кметът на Добрич Детелина Николова. Участие в проявата са взели около 1000 души от 211 български общини, каза Д. Николова. По време на проявата са били проведени различни панели, в които са участвали представители от община град Добрич. Началникът на канцеларията Лиляна Събева е участвала в дискусия на тема възможности и перспективи за побратимяване с френски общини, както и общуването между медии и общини.

"В проявите участие взеха и министри, като Долорес Арсенова - министър на околната среда и водите, прие да бъде учреден фонд за подпомагане на по-малките общини" - каза Д. Николова. Във връзка с влизането в сила на новия закон за регионалното развитие зам.-министър Моллов и НСОРБ са се договорили за провеждането на 14 обучителни семинара по региони, като темата ще бъде общинските планове за развитие.

На срещата Фондация за реформа в местното самоуправление връчи наградата на българска община за иновационни практики. Както НДТ писа, тази година призът бе връчен на община град Добрич, която спечели конкурса с 31 иновационни практики. Заедно с нея като награда са връчени и два самолетни билета за европейска дестинация по избор, които важат за 6 месеца, като единият е за представител на местната власт, а другият - за представител на неправителствена организация. Кметът Детелина Николова е останала приятно изненада и от личния подарък, който й е бил направен - джобен компютър.

 


Сходни връзки

ОКОЛО 1000 ДУШИ ОТ 211 БЪЛГАРСКИ ОБЩИНИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ ВЪВ ВТОРАТА ГОДИШНА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди