изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:33 EEST
“Ел Мундо”: Осама бин Ладен е в Китай    
По света

  Мадрид. На финалната права на президентските избори в САЩ, Осама бин Ладен може да се превърне в коз в ръкава на президента Джордж Буш. Това пише на страниците на страниците на либералния авторитетен испански ежедневник “Ел Мундо” ирландският журналист Гордън Томас.



Според Томас в настоящия момент Вашингтон води строго секретни преговори с Пекин Осама бин Ладен да бъде изведен от убежището му в населените предимно с мюсюлмани размирни провинции в северозападната част на страната. Миналото лято Бин Ладен сключил споразумение с режима в Пекин, който обещал убежище на терориста в замяна на това да бъде гарантирано прекратяването на партизанската война на китайските мюсюлмани срещу КНР, твърди Томас. Хиляди мюсюлмани в региона се занимават с трафик на хора и на наркотици за Запада. От идването на саудитеца Осама бин Ладен, регионът е относително спокоен и даже на мюсюлманите им е позволено да се занимават свободно с трафик на хора и дрога, отбелязва журналистът.
Сега, обаче, Осама бин Ладен може да се окаже хванат в капан в убежището си, ако бъде постигнато споразумение между Пекин и Вашингтон най-търсеният в света терорист да бъде предаден на САЩ.
Залавянето на Осама бин Ладен, отбелязва Гордън Томас, гарантира повторното избиране на Джордж Буш и ще потвърди пред милиони американски гласоподаватели, че войната срещу тероризма е била оправдана.
Новата администрация на Буш ще представи Китай като своя нов най-важен съюзник във войната срещу тероризма. Азиатският гигант ще придобие статут на “най-облагодетелствана нация”, след което ще последват договори на стойност милиарди долари и ще бъдат прекратени обвиненията в нарушаване на човешките права, е заявил пред Томас високопоставен служител в Пентагона. Чиновникът е добавил, че “само няколко души знаят за плана. Почти с пълна увереност може да се говори за това, че сред тях са вицепрезидентът Дик Чейни и министърът на отбраната Доналд Ръмсфелд”.
Гордън Томас твърди още, че Осама бин Ладен е придружаван от Айман ал Зауахири, вторият човек в “Ал Кайда” след терорист номер едно и негов личен лекар. След Бин Ладен, Зауахири, който е хирург по професия, получил образованието си в Кайро, е най-търсеният човек на Земята. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

“Ел Мундо”: Осама бин Ладен е в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди