изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:44 EEST
23 СА СЪСТАВЕНИТЕ АКТОВЕ ПО ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ    
Новини

23 акта на юридически лица в Добричка област, които имат действащи обекти и не са подали в срок заявления за регистрация по Закона за храните, са съставили от ХЕИ до края на септември.



В други 48 случая са издадени уведомителни писма поради непълнота или нередности на представените документи.

2030 са обектите, занимаващи се с производство и търговия на храни от неживотински произход, които са регистрирани по Закона за храните. Подлежащите на контрол обекти са общо 3673 и за всички тях вече са внесени документи. В процес на регистрация са 1452 заведения за обществени хранене, магазини за хранителни стоки и складове за търговия на едро. Според специалистите, забавянето на регистрационния процес се дължи на наличието на голям брой сезонни обекти в общините Балчик, Каварна и Шабла, които трябва да бъдат обхванати с контрол за кратък период от време.

От ХЕИ припомнят, че регистрацията по Закона за храните на всички действащи обекти трябва да приключи до края на годината. Новооткриващите се обекти също подлежат на регистрация и трябва да бъдат въведени в експлоатация след проверка на контролните органи и вписването им в регионалния регистър на обектите за производство и търговия с храни. 

 


Сходни връзки

23 СА СЪСТАВЕНИТЕ АКТОВЕ ПО ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди