изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-05-20 @ 19:04 EEST
НАЗНАЧЕНА Е ПРОВЕРКА ЗА "РАЛИТАТА" В СЕЛО СТОЖЕР    
Ред и сигурност

След вчерашната пресконференция в РДВР началникът на сектор "Пътна полиция" подп. Йордан Йорданов отговори на няколко въпроса на НДТ- Подп. Йорданов, на пресконференцията днес /бел.ред.вчера/ Вие споменахте, че опасните пътни участъци са обозначени с табели. Как стои въпросът със село Стожер? През него минава участък от пътя между Добрич и Варна, на който преди дни стана катастрофа и загина човек. Хора от селото сигнализираха, че пътят вече прилича на писта от Формула 1 и непрекъснато коли профучават с бясна скорост.

- Сложени са всички знаци, които изисква организацията на движението по пътя. За жалост, последното произшествие стана точно, когато бяхме на националното състезание "Пътен полицай на годината". Не може да се каже, че това село и мястото, където стана последната катастрофа, са с концентрация на ПТП. Но искам да подчертая, че слагането на табелите е за културни водачи и поведението им на такива изисква ограничаване на скоростта. Във връзка със сигналите от жители на село Стожер съм разпоредил проверка. Ако има нужда, ще се направи допълнително ограничаване на скоростта и ние ще сигнализираме съответните органи да поставят маркировка и знаци с оглед недопускане на катастрофи в това населено място.

Искам да ви кажа също, че анализът показва, че на територията на Добрич няма убити граждани при катастрофи през настоящата година. Повечето от загиналите са на околовръстния път или на артериите, водещи към града. Всяко произшествие се анализира и предприемаме мерки за ограничаване на катастрофите.

- От кого зависи в с. Стожер да бъдат поставени т.нар. "легнали полицаи" на главната улица, на която се намират също училището и детската градина?

- В хода на проверката ще бъде сезирана община Добричка и там, където има възможност и условия, ще бъдат поставени и такива гърбици. След като направим цялостен оглед на трасето, пресичащо селото, ще излезем с препоръки. Изпълнението обаче не зависи от органите на "Пътна полиция".

- Доколко е ефикасно патрулирането в селото на пътни полицаи с радари. Знаем, че шофьорите се предупреждават взаимно и намаляват скоростта?

- Аз смятам, че самото присъствие също е от полза. Не е въпросът само да съставяме актове, с което да покажем, че предприемаме някакви мерки. Реалното ограничаване на скоростта в това населено място ще бъде последният резултат от нашите действия. Но само усиленият контрол не би дал резултат, ако самата организация на движението не бъде приведена към условията на селото.

- В района на Ловчанското ханче станаха много катастрофи. Защо е опасен пътят там?

- Там има вдлъбнатина на пътя и затова мястото е обозначено като зона с концентрация на ПТП. Теренът създава предпоставки за катастрофи.

- Последният ми въпрос към Вас е свързан с патрулите на КАТ, особено когато спират автомобили за проверка нощем. Говори се, че не е трудно престъпници да се снабдят с полицейски стикери за автомобили, униформи и т.н. и да спират коли с цел грабеж. Какво следва, ако през нощта даден шофьор се страхува да спре на вдигната палка точно поради тази причина?

- Първо съветвам всички - на подадена полицейска стоп палка се спира. В Добричка област нямаме въоръжени грабежи на граждани при движението им по пътищата. Същевременно, трябва да се знае, че през нощта патрулите се задължават да стоят на осветени участъци от пътя. Никога не могат да бъдат самостоятелно на работа, винаги са двама служители и имат полицейски обозначения - жилетки, бадж със снимка и име и т.н. Ако все пак гражданинът не спре, което не му препоръчвам, е длъжен да се яви веднага в най-близкото РПУ или сектор "Пътна полиция", да се представи и да мотивира поведението си. Но като цяло неподчиняването на стоп палка се смята за осуетена проверка на полицейски орган и не го препоръчвам на гражданите.

 


Сходни връзки

НАЗНАЧЕНА Е ПРОВЕРКА ЗА "РАЛИТАТА" В СЕЛО СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди