изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:53 EET
ГРАНИЧНИТЕ ПУНКТОВЕ ИМАТ НУЖДА ОТ СЪВРЕМЕННИ ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА    
Новини

Добро е хигиенното състояние на контролно-пропускателни пунктове Кардам–Йовково и Дуранкулак, които са част от сухопътната граница на България с Румъния и се намират на територията на Добричка област.



Това съобщи за журналисти областният управител на Добрич Иван Иванов. Сметопочистването и сметоизвозването в зоната около граничните пунктове се осъществява под контрола на кметовете на съответните общини. Осигурени са достатъчно на брой контейнери тип “бобър”. За състоянието на граничните пунктове в областта Иван Иванов е изпратил доклад до главния.секретар на Министерския съвет и е изготвил мерки за улесняване и ускоряване на граничния преход на ГКПП.

В същото време са проведени и поредица от срещи с представителите на Регионална гранична служба, Териториално митническо управление, директорите на РВМС, ХЕИ, Областно пътно управление и кметовете на общините Балчик, Шабла и Генерал Тошево, на които са обсъдени проблемите на гранично-пропускателните пунктове. Направени са предложения за подобряване на координацията и взаимодействието на всички служби извършващи граничен контрол и оптимизиране на схемите за обработване на информацията и потока на събиране на такси чрез въвеждането на обслужване “на едно гише”. Отчетена е необходимостта от доставяне на съвременни технически средства за извършване на проверка на преминаващите пътници и превозни средства. В момента всички манипулации се извършват ръчно. Констатирано е също, че състоянието на съществуващата интернет-връзка е незадоволително. Трябва да се помисли и за подобряване на телефонните връзки. По време на разговорите е подчертано още, че строителните дейности на ГКПП Кардам все още не са завършени. Там реконструкцията е започната през 1994 година.

 


Сходни връзки

ГРАНИЧНИТЕ ПУНКТОВЕ ИМАТ НУЖДА ОТ СЪВРЕМЕННИ ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди