изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:48 EEST
Българин е пети на световно първенство по отглеждане на декоративни риби    
ЛюбопитноБългарин спечели пето място на световното първенство по отглеждане на декоративни риби. Състезанието се проведе в Дуисбург, Германия. Нашият сънародник беше единственият представител от Източна Европа, който получи награда.

Става въпрос не за какви да е декоративни рибки, а за дискуси. Дискусът е нещо като царят на декоративните рибки.

Това е най-трудната възможна риба и оборудването е общо взето скъпо, задължително външен филтър, задължително бактерицидна лампа и в рамките на няколкостотин лева е един аквариум за дискуси.

Той трябва да е с обем поне 250 литра, като една трета от водата се сменя всяка седмица. За да са здрави, дискусите никога не се хранят с жива храна. В случая им се дава варено телешко сърце. Един чифт дискуси струва няколкостотин лева.

Това практически е единствената риба, която може да се каже, че си кърми малките, тоест първите 6 дена няма друг вариант да бъде захранена, освен родителите сами да си ги захранват.

Дискусите "кърмят" малките си като отделят слуз по кожата си. Тъй като рибата живее в Амазонка, за да отдели въпросната слуз от кожата си, дискусът трябва да има в аквариума си същата вода като на екватора - с постоянна температура 30 градуса и киселинност 5,5.

Основен показател за състоянието на дискуса е окото, значи трябва да е с голямо тяло и малко око. Освен това окото винаги трябва да е червено. С такива образцови дискуси Орлин печели пето място на световното първенство по дискуси в Германия. Причината да има такова първенство е, че дискусът е декоративната рибка, която помага най-добре за намаляване на стреса при хората, докато я съзерцават.
 


Сходни връзки

Българин е пети на световно първенство по отглеждане на декоративни риби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди