изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:32 EEST
Изключително жестоко убийство е извършено в Перник    
Ред и сигурност17-годишно момче е убито от свой съученик по особено мъчителен начин. Заподозреният е задържан днес от полицията. Части от разчлененото тяло са открити в землище близо до стадион "Металург". По първоначални данни е имало и съучастник.

В неделя вечерта 17-годишният Кристин Иванов излиза за последен път от дома си. Отива при приятеля си Кристиян Петров.

Според полицаите и първоналаната информация, момчетата са играли комар в компания.

Кристин не се прибира и вчера родителите му подават сигнал, че го няма. Полицията отива при Кристиян и разбира, че са били заедно в апартамента на баба му. Когато го обискирали открили улики, че Кристиян е убил Кристин.

"На оперативните им е направило впечатление месо, което е с особен произход. Оказало се човешко", коментира Иван Джагалски, и.д директор на РДВР - Перник.

"Явно идеята е била да се отърват на части. Може би всички следи щяха да са заличени", предполагат служители от полицията.

17-годишният Кристиян, заподозрян за убийството, води полицията на място, където, заровени на плитко, са открити ръцете, краката, торсът и главата на Кристин.

"Как са го донесли?"

"На ръце, в чанти. И са го транжирали, пояснява ген. Бойко Борисов, главен секретар на МВР.
Самият факт, че с такова хладнокръвие са го направили, като за магазин."

Като евентуален съучастник е задържан 20-годишен войник на редовна служба. Все още не са изяснени кои са били другите от компанията в неделя вечер.

Според информацията на този етап, Кристиян и съучастникът му са донесли прителя си до мястото на ръце, в найлонови торби.

Убитият Кристин и задържаният за жестокото убийство Кристиян са на 17 години и са в един клас в пернишката техническа гимназия "Юрий Гагарин".

И двамата са в профил "вътрешна архитектура" и са постъпили след изпит в седми клас.

Убитият Кристин е 12-ти номер, неговият палач - 13-ти.

И двамата не са много изявени ученици. По успех Кристин се справя по-добре. Кристиян се е явявал на поправителни 3-4 пъти - по физика, по техническо чертане, по история.

Задържаният за убийството Кристиян е по-дребен и по-агресивен. Така го описват учителите. Но никой не си спомня нещо изключително.

"Какво се сещате за тях?"

"Нищо особено. Никогая не са седели на един чин, не знам да са били приятели. Кристин е кротък. По-свит. Кристиян е по агресивен, по-недисциплиниран, разказва Снежина Терзийска, учителка по литература. Не е бил отличник, но имаше интереси, другият - не."

"Вие като класна имахте ли проблеми с тях?"
"Нито с единия, нито с другия. Не са създавали проблеми, скромни и изпълнителни деца", казва инж. Тинка Рангелова, класна на убития и убиеца.

"Тук при нас не е имало оплаквания. Даже буйността за възрастта не са проявявали", коментира д-р инж. Иван Попов, директор на техническата гимназия "Ю. Гагарин" в гр. Перник.

"За мен бяха добри деца и двете", допълва
Станислава Ефтова, учителка по безопасност на труда.

Семейството на убития Кристин има финансови проблеми. Баща му е безработен, майката от скоро работи в частна фирма. С училището, от името на родителите му, е общувал по-големият му брат.

Убиецът Кристиян е син на бивш състезател по борба. Няма проблем с парите. Майка му често е търсила информация за поведението и успеха му в училище. Оплаквала се, че има проблеми с брат си, който е психично болен.

Майката на задържания за убийството, се грижела той да живее в спокойна среда при баба си и да е далеч от семейните скандали.

Кристиян ще навърши 17 години след две седмици.

http://www.btv.bg/

 


Сходни връзки

Изключително жестоко убийство е извършено в Перник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди