изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:43 EEST
СЕМЕЙСТВО НАБИРА СРЕДСТВА ЗА ОПЕРАЦИЯ В ГЕРМАНИЯ НА 27-ГОДИШНИЯ СИ СИН    
Новини

След няколко месечно разкатаване между болници във Варна и София, диагнозата - тумор, е поставена от добрички лекар



Добричко семейство се обърна към редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" с молба да призовем съгражданите ни, които имат възможност да помогнат - за набиране на средства за извършване на операция в Германия на 27-годишния им син. Момчето е с тумор на паротитната жлеза и след няколко месечно ходене по мъките и невъзможност от страна на лекари и в най-реномирани софийски болници първо да установят диагнозата, а после - и да предприемат някакво лечение, надеждата изгрява на небосклона. Тя идва от клиника в Дюселдорф-Германия, където Спаска и Димитър Илиеви са изпратили документи за заболяването на сина си.

Всичко започва през май - Росен Димитров получава някаква подутина до ухото, придружена с болки. След около едноседмично изчакване родителите му решават да потърсят лекарска помощ. След прегледи при специалист "Уши, нос, гърло" и стоматолог и едноседмично безрезултатно лечение, Росен е изпратен във варненска болница. Направено изследване на скенер там установява, че има някакво образование и младият мъж е изпратен по спешност в София - в Специализирана болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия. Там му правят биопсия и му увреждат едното око - след процедурата то не може да се затваря напълно. Биопсията установява възпалителен процес, лекарите препоръчват операция след 14 дни. На определената дата обаче медиците се отказват да оперират, защото имало опасност да осакатят Росен напълно. Междувременно семейството е разкарвано няколко пъти до Варна и отново от София ги изпращат в морската ни столица - с препоръка да се започне лъчетерапия. Лекари от Добрич обаче недоумяват на решението на колегите си от София - как така ще се прави лъчетерапия, без да има поставена диагноза? Това налага отново да бъде направена биопсия. На 18 август излизат резултатите от хистологичното изследване, направено от д-р Петкова. Те показват, че става дума за тумор. Росен се явява на онкокомисия и семейството е поставено пред ново изпитание - трябва само да реши дали да се започне химиотерапия или не. "Нямаше накъде, решихме да започнем" - споделя майката. Още след първата процедура болката намалява. След втория курс подутината /която от биопсията в София е станала рана/ вече е намаляла. 

Тогава семейството решава да пише до клиниката в Германия. Изпраща резултатите от хистологичните изследвания, епикризата от лечението в Добрич и резултатите от първия курс на химиотерапия. Отговорът на немските специалисти е първата надежда, което семейството получава от май месец досега - туморът е оперуем. Западните лекари обаче пишат и още нещо - в резултат на биопсията и енцизията /друга процедура, правена на младия мъж/ клетките са раздразнени и туморът е започнал прогресивно да расте. От клиниката от Дюселдорф са поискали да бъдат изпратени още две изследвания - на скенер и на ядрено магнитен резонанс, за да преценят окончателно дари образованието може да се оперира.

За операцията са нужди между 6 000-7 000 евро, пише в отговора на немските лекари. В зависимост от резултатите от последните две изследвания обаче сумата може и да се промени. Семейството е решило отсега да започне набирането й, защото може да се окаже, че операцията трябва да се извърши спешно. Родителите вече са си приготвили и задграничните паспорти. Нямат обаче възможност да осигурят сумата, затова се обръщат към вас. "Ако пет месеца не ни бяха разкарвали по лекари, до София, Варна и обратно, поне една трета от сумата щяхме да я имаме" - споделя Спаска Илиева.

Росен Димитров е познат на доста добричлии. Доскоро той се е занимавал с фотография и е превил снимки пред Обредния дом. Запечатал е стотици усмивки на млади хора, щастливи, че са свързали живота си. Нека да помогнем и да върнем усмивката и не неговото младо лице!

Сметката за набиране на средства е в банка ДСК в Добрич:

Банков код: 30024018

сметка: 02-7292850

Ако средствата се превеждат по банков път от друга банка, сметка: 1039343663

НДТ

 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО НАБИРА СРЕДСТВА ЗА ОПЕРАЦИЯ В ГЕРМАНИЯ НА 27-ГОДИШНИЯ СИ СИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди