изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:31 EEST
111 МЛАДИ ПОЕТЕСИ УЧАСТВАХА В КОНКУРСА НА ИМЕТО НА ДОРА ГАБЕ    
Култура

Известни са вече имената на отличените. Днес в община Генерал Тошево ще се състоят награждаването и литературно четене



111 поетеси от цяла България са участвали в литературния конкурс на името на Дора Габе, който се организира през две години от 1996 г. в община Генерал Тошево. Тази година е неговото пето издание. Председател на журито бе Димитър Танев от издателска къща "Пламък", а членове - Калина Ковачева, също от ИК "Списание Пламък", и Виолета Пеева - родственица на Дора Габе. Вече са известни имената на наградените млади поетеси. В раздела за цикъл стихове са присъдени две първи награди. Едната е от името на Съюза на българските писатели и е за Нели Лишковска от София. Втората първа награда се връчва от списание "Пламък" на Сибила Алексова от Перник. В този раздел са присъдени още две втори и две трети награди. За отделни стихотворения пък са отличени още три млади поетеси. Наградите ще бъдат връчени днес от 17 ч. в община Генерал Тошево, където ще се състои и литературно четене. Очаква се сред гостите да бъде добруджанската поетеса Елка Няголова, която е член на Изпълнителното бюро на Съюза на българските писатели и се очаква също да връчи награда от името на издателска къща "Няголова".

Организатори на конкурса за млада българска поетеса на името на Дора Габе са Съюзът на българските писатели, община Генерал Тошево, издателска къща "Списание Пламък", читалищата "Христо Ботев" в село Дъбовик и "Светлина" в Генерал Тошево.

 


Сходни връзки

111 МЛАДИ ПОЕТЕСИ УЧАСТВАХА В КОНКУРСА НА ИМЕТО НА ДОРА ГАБЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди