изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:17 EET
Двамата заподозрени за убийство в Испания българи са избягали в България    
Ред и сигурност   Валенсия. Българин с инициали В.Г.П., заподозрян за убийството на продавач на павилион в испанския град Вила Реал, може да получи присъда от 26 години лишаване от свобода.

Това съобщава в днешния си брой вестник Periódico Mediterráneo. Продавачът на павилион, чието име е Хорди Йорет Басиеро, е бил открит с прерязано гърло в жилището си във Вила Реал на 7 юни 2002 г. Заподозреният българин е бил задържан през декември в Гърция и в последствие екстрадиран в Испания.
Друг заподозрян за убийството българин с инициали В.И.К. е с неустановено местонахождение извън Испания. Той е обявен за международно издирване.
Испанското следствие е установило, че предполагаемите извършители на убийството са двамата българи, по всяка вероятност приятели на жертвата. След извършването на престъплението двамата българи избягали с автомобил до предградие на град Валенсия, където колата била открита изоставена месеци по-късно. Заподозрените са се качили на автобус за България, тъй като испанската Гранична полиция е регистрирала пресичане на границата на 10 юни 2002 г. Тялото на жертвата е било открито 24 часа след убийството, което е попречило на испанските органи на реда да засекат и да спрат автомобила, с който са избягали извършителите. По уточнени данни колата е била на убития продавач на павилион.
Прокурорът по делото е поискал присъда от 26 години лишаване от свобода – 24 за убийство и две за кражба с употреба на сила.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Двамата заподозрени за убийство в Испания българи са избягали в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди