изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:04 EEST
Турска подводница е блъснала кораб “Хера”, според роднини на изчезналите моряци    
Новини    София. Роднините на моряците от българския кораб “Хера” смятат, че 14 души от екипажа са живи. Информацията е публикувана в интернет сайт, създаден от близки на изчезналите моярци, съобщи БНТ.

Те са изпратили сигнал до Европейския парламент. Кораб “Хера” потъна за броени минути на 13 февруари тази година край Босфора. Близо месец по-късно бяха извадени телата на петима от екипажа, а останалите се водят изчезнали. Според близки на моряците на злополучния ден в района на корабокрушението е била извършвана военна операция и на мястото са се намирали две турски и една руска подводница. Непубликувана сателитна снимка, с която роднините разполагат доказвала, че на пълен ход едната турска подводница се е забила в десния борд на “Хера” между първия и втория хамбар. Роднините на изчезналите моряци са убедени, че турските и българските власти манипулират цялата информация за инцидента. Според тях снимките направени веднага след изваждането на петимата от потъналия кораб, доказват, че телата са престоели във водата не повече от три-четири дни. Това те твърдят след консултация с български патоанатоми. Останалите 14 души от екипажа били спасени по неизвестен начин и откарани в Италия със съдействието на председателя на Европейската комисия Романо Проди, се отбелязва в сайта. На 1 септември оцелелите били доведени в България със самолет. Посочен е и номерът на полета. До този момент обаче няма вест за близките и роднините. Тогава те взимат решение да се обърнат към Европейския парламент. Получават съдействие от депутати Моника Фрасони и Елен Флотр, които са поставили въпроса пред Еврокомисията и Съвета на министрите.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Турска подводница е блъснала кораб “Хера”, според роднини на изчезналите моряци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди