изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:18 EEST
Отговор на писмото на евродепутатките за "Хера" трябва да бъде даден до 6 седмици след изпращането му    
НовиниОтговор на писмото на депутатките от Европейския парламент (ЕП) трябва да бъде даден до 6 седмици след неговото изпращане. Това каза за “По света и у нас” на БНТ сътрудникът на депутатката Елен Флотр Джулион Селие.

Според него информацията за случая с българските моряци е подадена в Европарламента седмица преди да бъде написано писмото. Източник на тази информация е италианката Грациа Франческато, говорител на Европейската партия на зелените.
В момента двете европейски депутатки Моника Фросани и Елен Флотр отсъстват от Брюксел. В своето писмо, адресирано до Европейския съвет те поставят следните въпроси. На първо място повдигнат ли е въпросът за моряците и кораба “Хера” пред българското и турското правителства. На второ място, смята ли Съветът, че поведението на българските власти не представлява ясно нарушаване на правата на човека. Третият въпрос е формулиран по следния начин: “Съответства ли подобно поведение на страна кандидат за членство, който вече е приключил преговорите си.” И последният въпрос е дали Европейският съвет е склонен да приеме факта, че България прилага към своите граждани правила, които ясно противоречат на критериите от Копенхаген.
Говорителят на председателя на ЕК Рейо Кампинен заяви, че той не е запознат с такова писмо, нито с изложения в него случай. Според него подобен въпрос не би трябвало да се обсъжда и решава в Европейската комисия.
Говорителката на генералния секретар на Европейския съвет и върховен комисар по сигурността и външните отношения Хавиер Солана Кристина Галач, също каза за “По света и у нас”, че до този момент такова писмо не е разглеждано, но след като срокът за отговор е до средата на декември може би в края на следващия месец ще има резултат.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

Отговор на писмото на евродепутатките за "Хера" трябва да бъде даден до 6 седмици след изпращането му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди