изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:28 EEST
В процеса срещу българските медици в Либия правото е приложено стриктно, заяви либийският премиер    
НовиниТриполи. Либийският министър-председател Шукри Мохамед Ганим заяви, че в процеса срещу българските медици в Либия правото е приложено стриктно.

Това съобщи Дарик радио, като цитира интервю за италианския вестник Corriere della Sera.
Ганим отбеляза, че в момента присъдите се обжалват пред Върховния съд и властите не могат да се намесват. В отговор на въпрос дали присъдите срещу българските медицински сестри и палестинския лекар ще бъдат изпълнени, Шукри Мохамед Ганим заяви: “Идеята за справедлив процес е западна, тя не идва от Либия, смята се, че трябва да има съд, обвинение и защита. Правото в този процес беше приложено стриктно, що се отнася до хуманността, по-добре е преди всичко да говорим за децата – има над 400 заразени със СПИН деца, като над 40 вече са починали. И още продължават да умират, има и виновни за това. Това е съдебен юридически казус”.
След това либийският премиер минава към темата за помощта за децата и техните семейства. Утешително е да знаем, че хората в Европа започват да мислят да помогнат на семействата на либийските деца. Те имат нужда от това, посочва още той. След като италианският журналист прави опит да насочи разговора към българките, осъдени на смърт, Ганим отбелязва, че има следваща инстанция.
“Мисля, че в момента те обжалват присъдата пред Върховния съд, ние не можем да се намесваме, може да се подобри положението на тези хора, но това е съдебен казус”, посочва либийският министър-председател.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В процеса срещу българските медици в Либия правото е приложено стриктно, заяви либийският премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди