изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:03 EET
Шулева с внушителна бизнес-делегация е на едноседмично посещение в Китай    
Китай   Вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева е на едноседмично официално посещение в Китай, съoбщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Шулева ще се срещне с премиера на Китай Вън Дзябао.
Официалното посещение на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева е по покана на У И, вицепремиер на Китай. В официалната делегация са включени Веселин Близнаков, председател на парламентарната комисия по енергетика, Янаки Стоилов, председател на парламентарната група за приятелство България – Китай, Радослав Бозаджиев, заместник-министър на икономиката и съпредседател на Смесената българо-китайска междуправителствена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество, Феим Чаушев, заместник-министър на младежта и спорта.

Вицепремиерът Шулева е придружавана и от 46-членна бизнес делегация, включваща представители на различни сектори на българската икономика.
Китай е водеща страна във външнотърговския ни стокообмен с Азия и един от перспективните чуждестранни инвеститори в страната ни. По време на посещението в Пекин и Шанхай е да бъдат обсъдени основните аспекти и възможности за задълбочаване на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Вицепремиерът Шулева ще се срещне с вицепремиера на Китай У И, с министъра на търговията г-н Бо Силай, с кмета на Шанхай г-н Хан Джън, както и с висши мениджъри на китайските компании Hua Wei, CITIC Group, ZTE Corporation. На срещите ще бъдат обсъждани отношенията между България и Китай в области от взаимен интерес като телекомуникации, информационни технологии, битова електроника, инфраструктура и т.н.

В Пекин и Шанхай министър Шулева ще открие бизнес форуми с участието на българските фирми и китайски компании, които проявяват интерес за сътрудничество.
В рамките на посещението ще се състои 11-та сесия на българо-китайската Смесена междуправителствена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество. От българска страна съпредседател на комисията е Радослав Бозаджиев, заместник-министър на икономиката. Заместник-министър Бозаджиев ще се срещне и с представител на Bank of China.

По време на визитата в Китай председателят на парламентарната комисия по енергетика Веселин Близнаков ще разговаря с представител на Държавната комисия за развитие и реформи, отговарящ за енергетиката, а председателят на парламентарната група за приятелство България - Китай Янаки Стоилов ще се срещне с представители на Китайския парламент.
Предвидени са срещи между заместник-министъра на младежта и спорта Феим Чаушев и представители на Генералната администрация на спорта и на Шанхайската администрация на спорта.
http://www.news.bg/  /НДТ

 


Сходни връзки

Шулева с внушителна бизнес-делегация е на едноседмично посещение в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди