изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:02 EEST
МЪРТВИ ДУШИ В ДОМА В ПЧЕЛАРОВО. ДИРЕКТОРЪТ НАПУСКА. ВЪЗПИТАТЕЛКА СЕ РАЗБОЛЯЛА/?/    
ОбразованиеДиректорът на дома в с. Пчеларово Йордан Иванов е подал молба за напускане, съобщи за медиите шефът на областния инспекторат по образованието Рина Иванова.

Според експерти по този начин той ще отърве дисциплинарното наказание. През миналата седмица домът се прочу с изчезналите няколко деца, както и други, които работят на строителен обект. По случая бе разпоредена проверка, която вече е приключила и са констатирани нередности и пропуски.
Експертите, извършили проверката, са установили, че децата са работили на обекта със знанието на дежурната възпитателка. Тя е нарушила издадената от директора на дома Й. Иванов заповед на 8.09.т.г., с която се е забранявало възпитаници на дома да работят срещу заплащане. В момента въпросната възпитателка е в болнични. Разболяла/?/ се е излязла внезапно, след като е трябвало да даде писмени обяснения по случая.
Проверката е констатирала още и пропуски в документацията на дома и над 10 мъртви души. По образец в дома се водят 43-ма възпитаници, а де факто - децата са 30-33, което означава, че ще се наложат съкращения на персонала. Тъй като домът е на държавна издръжка, от инспектората по образованието очакват министър Игор Дамянов да обяви конкурс за директор на дома в Пчеларово.
 


Сходни връзки

МЪРТВИ ДУШИ В ДОМА В ПЧЕЛАРОВО. ДИРЕКТОРЪТ НАПУСКА. ВЪЗПИТАТЕЛКА СЕ РАЗБОЛЯЛА/?/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди