изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:16 EET
Известни са имената на тримата задържани за трафик на бебета българи в Гърция    
Новини   София. Известни са имената на тримата задържани български граждани в Гърция за трафик на бебета и отвличане на непълнолетна бременна в осмия месец българка.

Това съобщи за Агенция “Фокус” зам.-министърът на външните работи и говорител на МВнР Гергана Грънчарова. Арестуваните са Богдан Кондов, Емилия Михайлова и Марин Михайлов. По думите на Грънчарова Богдан Кондов е вкарал на 1 октомври в Гърция през Австрия 16-годишната бременна девойка, чието име е Парашкева Василева. Двамата са били посрещнати в Атина от Емилия Михайлова и Марин Михайлов и са били настанени в жилището им в гръцката столица. По думите на Парашкева тя е била държава в жилището против волята й. Бременната девойка успяла да избяга от похитителите си на 15 октомври и се добрала до полицейско управление, където подала сигнал. В резултат тримата българи били арестувани. При извършения обиск, в личните вещи на Кондов било открито пълномощно, подписано от майката на отвлеченото момиче, с което той се упълномощава да заведе Парашкева Василева на територията на Гърция, добави Гергана Грънчарова.
Тя потвърди по-рано пред Агенция “Фокус”, че посолството на България в Атина е информирано за случая и може да се потвърди, че в отвличането на бременната българка е замесена майка й.
Зам.-министърът на външните работи допълни, че е разговаряла днес с българския посланик в Гърция, Стефан Стоянов, във връзка със задържаните българи. Заради голяма българска общност в Гърция този случай не е изключение, а точно обратното е заявил гръцкият посланик. Стефан Стоянов е добавил, че средно 3000 българи годишно биват задържани в южната ни съседка, като не малака част от тях заради незаконно пребиваване.
Както Агенция “Фокус” по-рано съобщи, гръцката полиция е арестувала трима българи, заподозрени в трафик на бебета и за отвличането на непълнолетна бременна в осмия месец българка. Целта им е била след раждането на детето да го продадат, се посочва в изявлението на полицията в Атина.
В изявлението се отбелязва също, че 39-годишната майка на отвлечената е замесена в бизнеса с нелегален трафик на бебета. Съобщава се, че е избягала в България и е издирвана от Интерпол.
Тримата задържани българи са обвинени в “нелегално задържане” и ще бъдат разпитани от съда в Атина в понеделник.
По-рано днес за ареста на българите съобщи и гръцката телевизия “Алфа”.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Известни са имената на тримата задържани за трафик на бебета българи в Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди