изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:05 EEST
Китай планира 37 милиарда долара инвестиции за Олимпиадата през 2008 г.    
Китай Столицата на Китай, Пекин е на път да се превърне в най-модерния град в света. След като дълги години страната бе затворена за западните архитекти, днес все повече европейци се занимават с модернизацията на Пекин.

Голяма част от проектите са част от програмата по благоустройството на Пекин във връзка с Олимпиадата през 2008-ма година. Китайските власти планират инвестиции от 37 милиарда долара или три пъти повече пари от тези, които даде Гърция за нови сгради и пътища за Олимпиадата през 2004-та. Една от свръхмодерните сгради, която се строи в момента, е на китайската национална телевизия Си Си Ти Ви. Неин архитект е холандецът Рем Кулхаас. Небостъргачът ще бъде под формата на буквата "О". Новата централа на китайската телевизия ще бъде висока 230 метра и ще бъде разположена на площ от 400 квадратни метра. В ръцете на французите Жак Ерзог и Пиер де Мурон пък е поверен олимпийският стадион в Пекин. Той ще напомня птиче гнездо и на него ще се проведат церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Китай планира 37 милиарда долара инвестиции за Олимпиадата през 2008 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди