изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:52 EET
ХОЛАНДЕЦЪТ ГЕРТ ДЕ ХРООТ ГОСТУВА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ    
Образование

Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между нашето висше училище и университета в холандския град Аармен по програмата "Бизнес администрация"



Герт де Хроот - шеф на департамент в университета в град Аармен /Холандия/, вчера бе гост на Международен колеж-Албена. В Добрич, заедно с ректора на висшето ни училище доц. Тодор Радев, бяха обсъдени възможностите за сътрудничество. Всъщност, Герт де Хроот представлява бизнес-училище към университета в Аармен, в което завършват специалисти по маркетинг, международен бизнес и комуникации. Подчертано бе, че има няколко различни варианта за сътрудничество между колежа в Добрич и училището в Холандия  - размяна на студенти и преподаватели, трансфер на ноу-хау, български студенти да завършват в Холандия или тук да стартира съвместна програма.

В бизнес-училището към университета в Аармен учат 5 000 студенти, по 11 различни програми - счетоводство, логистика, комуникации, финанси и др., обясни гостът. Включени са и програми, в които обучението е на английски. Висшето училище си партнира с учебни заведения от цял свят - от САЩ до Китай и от Австралия до Норвегия. Ако бъде подписан договор с Международния колеж в Добрич, той ще бъде единственото учебно заведение от България,     включено в партньорите на университета в Аармен.

"Бизнесът е в основата на всичко, без него никоя страна не може да се развива. А и много държави са заети в него. 80 процента от хората в Холандия работят в малкия и среден бизнес" - отговори Герт де Хроот на въпрос на НДТ "защо в днешно време е важно да се учи бизнес". А на питане, отправено също от вестника, относно това как днес оцеляват малките и средни предприятия на фона на нарастващата конкуренция, той отговори: "Те могат да оцелеят чрез тяхната специализация. А също да работят не само с местни контрагенти, но и с такива по цял свят."

Пред журналисти холандецът обясни също, че в неговата страна има тенденция за изтласкване на селскостопанските производители, тоест те търсят пространство в други държави, например в Полша. В този смисъл той посочи, че България има редица предимства, които могат да привлекат холандските фермери, като, например, благоприятния климат.
 


Сходни връзки

ХОЛАНДЕЦЪТ ГЕРТ ДЕ ХРООТ ГОСТУВА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди