изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:22 EEST
60 ДОБРОВОЛЦИ ЩЕ СЪБИРАТ ДАРЕНИЯ    
Новини

в Добрич днес - в рамките на националната кампания "Да вдигнем знамето в училище"

 



В 21 града на България днес ще се проведе акция за набиране на средства за пилон и българско знаме в двора на училищата. Един от градовете е Добрич. Общо 60 доброволци от 28 училища в града ни днес ще се движат по двойки по 15 маршрута - във времето от 10 до 14 ч. и от 14 до 16 ч. Това бе съобщено на пресконференция вчера в младежкия дом, който е партньор на инициативата. Акцията е под патронажа на президента на Р България Георги Първанов и се организира от фондация "Щедро сърце". Г. Първанов е предложил знамената да бъдат издигнати на 1 ноември, когато се отбелязва Денят на народните будители.

Всеки, който днес дари средства, ще получи емблема с надпис "Аз имам щедро сърце", а доброволците ще бъдат разпознавани по специалните тениски. Днес ще се състоят и две отчитания на събраните суми в 15-те каси, с които ще обикалят младите хора. Едното отчитане ще е в 14 ч., а второто - в 18 ч. Кампанията се обслужва безвъзмездно от Пощенска банка за преброяване и отчитане на парите.

Със събраните средства ще бъдат закупени и монтирани пилон и знаме в двора на всички държавни и общински основни училища и гимназии. Вчера стана ясно също, че в Добрич десет училища ще бъдат снабдени с пилони за знамена, защото нямат такива. А всички 28 учебни заведения ще получат българския трибагреник.
 


Сходни връзки

60 ДОБРОВОЛЦИ ЩЕ СЪБИРАТ ДАРЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.11 секунди