изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:46 EEST
ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ ДОИТ В ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ В ПОЛША    
Общество12-те инспектори от дирекция "Областна инспекция по труда" /ДОИТ/ в Добрич ще изучат опита на полските си колеги - благодарение на обучение в елитния център във Вроцлав.

Това е било договорено вчера - на среща при областния управител Иван Иванов с директора на ДОИТ Младен Мартинов и шефа на Областната дирекция по труда в Олщин и Мазур, Полша, Виеслав Матиас. Целта на срещата е била да бъде представена подписаната декларация за двустранно сътрудничество между двете държави и обсъдени бъдещите планове за обучение. Виеслав Матиас е разказал, че центърът във Вроцлав е оборудван с най-модерна технология и в него работят най-добрите консултанти в тази област, в него могат да се обучават 200 души за един учебен курс. Добричките инспектори ще бъдат едни от първите, те ще обменят опит и знания заедно с колегите си от София-град, София и Враца.

По време на срещата е станало ясно, че проблемите на двете инспекции са идентични. В Полша работодатели осигурявали служителите си по трудови договори, в които фигурирало заплащане по-ниско от реалното. Минималната заплата там била 200 евро, а средната - малко над 500 евро. Инспекцията по труда и Данъчните служби били пряко подчинени на парламента. Виеслав Матиас ръководел 97 инспектори в област с население 1,5 милиона души. Безработицата в Полша надхвърляла 28 процента.

Областният управител Иван Иванов е обяснил, че в България програмите за социална адаптация и заетост на МТСП са дали вече добър резултат и е отбелязал, че средната безработица в Добрич е 8,31 процента - с близо 3 на сто по-ниска от тази за страната. 

 


Сходни връзки

ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ ДОИТ В ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ В ПОЛША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди