изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:48 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19 ОКТОМВРИ    
НовиниПрестъпления и катастрофи в страната

София.  Извършител на въоръжени грабежи на водачи на таксита бе заловен от служители на Шесто РПУ. Известният на полицията П.Х. /29 г./ причаквал жертвите си до жилищни кооперации в ж.к.”Лагера” и ж.к.”Белите брези”, заплашвал си с нож и насила им отнемал пари. Негово дело са подобни грабежи на двама мъже и жена - и тримата таксиметрови шофьори, нападнати по различно време на деня. С прокурорско разпореждане нападателят е задържан за 72 часа в ареста, криминалистите изясняват и други негови набези в района.
След получен сигнал в Седмо РПУ за мъж с прободни рани в кв.Горубляне, на място веднага са изпратени два автопатрула, които установяват, че при възникнал скандал е пострадал 36-годишен местен жител, който е откаран в Института „Пирогов” без опасност за живота. При незабавно проведените заградителни действия е заловен извършителят – известният на полицията Е. В. /53 г./, който не успял да се укрие. Той е задържан в ареста на РПУ, срещу него е заведено дознание.
Автор на крупна взломна кражба бе разкрит и заловен от криминалисти на СДВР и Четвърто РПУ. 35-годишният И.Б. разбил балконската врата и проникнал в офис на фирма на ул.”Цар Асен”. От каса в една от стаите  взломаджията отнесъл около 20 хил. лева,  успял да  измъкне и лаптоп. Крадецът е задържан за 24 часа в полицейския арест, работата по случая продължава.Със същата мярка в Четвърто РПУ е задържан и неговият „колега”-гастрольор С.Б./19 г./ от Търговище, който откраднал дамска чанта с пари и документи от столичанка на бул.”Черни връх” и мобилен телефон от мъж на бул. „Дж.Баучър”. На гастрольора е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”.
Служители на СДВР задържаха 56-годишен известен на МВР, осъждан. Той организирал в дома си на ул. „Искър” нелицензиран „салон за масажи”, предоставен на сводници и проституиращи. Срещу него е заведено дознание, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция”.
През изминалото денонощие столичните полицаи са регистрирали в различни квартали грабежи от трима столичани и германска гражданка. В района на с. Казичене „електротехници” са откраднали около 1250 м проводник между стълбове.  Във вилна зона на с. Войняговци са намерени починали 40-годишен собственик на вила и 23-годишна жена. На място е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група към СДВР и от съдебен лекар. Следи от насилие не са открити, смъртта на двамата по първоначални данни е причинена след задушаване от неизправен газов бойлер.

Стара Загора. За броени часове полицаи заловиха побойници, нападнали две момчета за да ги ограбят. Късно снощи в РПУ-Казанлък е получено съобщение за пребити двама братя, които са настанени в Центъра за спешна медицинска помощ. Момчетата заявили, че четирима непознати ги заплашили с ножове и им отнели лична и дебитна карта. След сигнала около 22.30 часа са предприети бързи оперативно-издирвателни действия. Скоро екипи на охранителна полиция и “Пътна полиция–КАТ” заловили трима от извършителите - 19-годишен и двамата му  „съмишленици” – на по  17-години казанлъчани, от които са иззети отнетите вещи, ножове и верига, използвани при грабежа.  Задържани са за 24 часа

Благоевград. Пет килограма амфетамини на стойност около 150 000 лева откриха  след преследване служители на група “Престъпления по пътищата” при РДВР. Вчера, в началото на квартал “Ораново”- Симитли, около 16.40 часа автопатрул на специализираната група дава сигнал „стоп” на бързо движещ се  в нарушение на правилата за движение автомобил. При вида на полицейския автомобил и шофьорът рязко ускорил скоростта и изпреварил пътуващите пред него автомобили в посока към Предела. Двамата сержанти незабавно предприели преследване. На изхода на града те забелязали, че от колата на платното е изхвърлена чанта, в която открили голямо количество хапчета. По време на огледа пристигналата дежурна следствено – оперативна група установила, че преследваните са се освободили от пет килограма розови хапчета, които при направения полеви наркотест реагирали положително на амфетамин. Според служители от РЗ БОП при РДВР стойността на наркотика е около 150 000 лева. Продължава работата  на служители по установяване марката на автомобила- вероятно сив опел и водача му. По случая е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител.

Перник. Вчера, около 19,55 часа. в РПУ- Радомир е получено съобщение за побой в ж.к. “НОЕ”. 30 –годишен мъж бил причакан от двама непознати, които влезли в дома му и му нанесли побой. На  виковете му за  помощ се  отзовал служител на местното РПУ, който живее в същия блок и тъкмо се прибирал от работа. Опитвайки се да провери какво става в апартамента на потърпевшия, отвътре излезли двамата нападатели иго ударили с твърд предмет по главата, след което изчезнали. Двамата пострадали са закарани в Център за спешна медицинска помощ. Първият е с различни наранявания и счупен крак, а служителя на МВР с разкъсна рана в областта на главата, двамата без опасност за живота. Предприети са мероприятия за установяване на извършителите и причината за инцидента.

Кърджали.  С мнение за образуване на следствено дело  полицаи от РПУ-Подкова са предали на прокурор 30-годишен  жител на крумовградско село, уличен в притежаване на неистински парични знаци, шест старинни гривни с орнаменти и една монета с историческа стойност. Находките и фалшивите долари са открити при проверка в автомобила му “Фолксваген Голф”, извършена преди няколко дена.
Разменени удари с брадва между двама жители на кирковското село Пловка завършиха с настаняването на 72-годишна жена в кърджалийската болница. Семейството на пострадалата и 62-годишен местен жител повече от 10 години имали спорове за земи и разправиите между тях били нещо обичайно.  На 18 октомври около 18 часа поредната схватка била започната от жената. Тя се приближила към група мъже, които говорели на  улицата и нанесла удар върху опонента си с тъпата страна на брадва, която носела в ръката си. Изненаданият мъж изтръгнал оръжието от ръцете на жената и отвърнал на нападението. Ранената е със счупена ръка. С по-лека контузна рана е мъжът. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Полицията работи по чл.129/1/ от НК за нанесена средна телесна повреда- информират от РДВР.

ПТП. Вчера, около 15 часа на третокласен път между селата Мусачево и Горни Богров се блъснали “Фолксваген Поло” и товарен “Краз”.  Колата, движеща се в посока Мусачево, внезапно навлязла в насрещната лента и се ударила челно в камиона. При удара загинал на място 28-годишният на фолксвагена. Предстои изясняване на  причината за внезапното излизане на автомобила в насрещното платно. Местопроизшествието е посетено от следствено-оперативна група. Образувано е следствено дело. При различни обстоятелства  вчера по пътищата на страната загинаха още петима: трима от тях / на 24,26 и 31 години/ - в тежка катастрофа на пътя между разградските села Къпиновци-Лъвино, предизвикана от удар в бетонен стълб при движение с несъобразена скорост. Сред починалите при други инциденти са и 24-годишен  пътник в ”Москвич,” движил се между русенските села Нисово и Кацелово, община Две могили, а също и велосипедист на 33 години, блъснат от лека кола „Фолксваген Пасат” на пътя между Монтана и с. Ерден.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19 ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди