изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:45 EEST
Манекенките на тенис турнира в Мадрид предизвикаха скандал    
Спорт  Организаторите на тенис турнира за мъже от сериите "Мастърс" в Мадрид изненадаха публиката в първия ден от надпреварата, като в понеделник вечерта на мястото на обикновените момичета и момчета, подаващи топките на състезателите, на корта в залата "Рокодром" се появиха модели от модните подиуми.

Според непотвърдени от организаторите информации красавиците, които са на възраст от 19 до 28 години, ще гонят топките само в този мач за деня, който се излъчва по телевизията, и ще получат по 1 100 долара за едноседмичния ангажимент.

Инициативата предизвика доста противоречиви реакции. Според лявоориентирания мадридски политик Инес Сабанес наемането на младите жени, облечени в прилепнали черни потници с името на спонсор върху тях и бели поли е проява на сексизъм и фриволност. Родителите на тийнейджърите, които са изместени от моделите, определиха постъпката като "безсърдечна". "Това убива мечтите на децата да бъдат на корта заедно със своите идоли", заяви за местната преса 50-годишна майка. Пострадалите родители и деца изтъкнаха в своя подкрепа, че моделите нямат нужния опит за тази работа, въпреки че са преминали двуседмичен курс с теоретични и практически уроци, и че спортът трябва да остане в центъра на вниманието, а не кортовете да се превръщат в моден подиум. Играчите обаче заявиха, че промяната не ги притеснява. "Когато си на корта, гледаш само топката и треньора си - докато топките са същите, няма значение кой ти ги подава", заяви испанецът Алекс Кореча, който в понеделник победи сънародника си Давид Ферер със 7:5, 6:1. "Момичетата се справиха много добре. Не забелязах никаква разлика. Забавно е, приветствам подобна идея", каза друг испанец - Алберт Коста, шампион на "Ролан Гарос" през 2002 г., който победи грузинеца Иракли Лабадзе с 6:2, 5:7, 7:5.

Причина за решението на организаторите вероятно е и желанието да бъде предотвратен отливът на публика след отказа от участие в турнира на звездите Роже Федер (Швейцария), Анди Родик (САЩ) и Лейтън Хюит (Австралия). Според Кореча тримата са решили да не играят в Мадрид заради претоварения календар. "От опит знам, че е трудно да издържиш на ритъма в света на тениса. Нечовешко е. Трябва да спреш и да си починеш. Трябва да си подготвен да спечелиш състезанието - ако не си, по-добре е да не участваш", заяви испанецът. http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Манекенките на тенис турнира в Мадрид предизвикаха скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди