изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:26 EET
МЕЖДУНАРОДЕН ОДИТ ДАДЕ ВИСОКА ОЦЕНКА НА МБАЛ ЗА РАБОТАТА ПО ПРОЕКТ    
ЗдравеМногопрофилната болница за активно лечение в Добрич е единствената, която е изпълнила 100-процента договора по реалиазията на проекта за болнична хигиена, който се осъществява съвместно от правителствата на България и Швейцария.

 Това е станало ясно по време на семинар в Хисаря, на който и бил направен отчет на външен отид на реализацията на проекта, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ д-р Жанина Калинкова. Както НДТ писа, отидът бе извършен от международни специалисти в края на септември, проверяващите не са имали забележки по работата в болницата. В момента министерството на здравеопазването и Швейцарския Червен кръст умували как да бъде продължен проекта, каза д-р Калинкова. Тя допълни, че най-вероятно още през следващата година в болниците в България ще бъдат въведени европейските стандарти за контрола и превенцията на вътреболничните инфекции.

Като пилотна болница, в МБАЛ-Добрич, работата продължава в три насоки, каза изпълнителният й директор. Във всяко отделение се въвежда есенциална листа - в нея се описват всички лекарстав, които се изписват в отделението. Второто направление е издаване на наръчник за антибиотичната терапия, който ще бъде стандартен за МБАЛ. Той бил изпратен на националния микробиолог доц. Кантарджиев, който нямал никакви забележки. Издаването на наръчника ще бъде финансирано по проекта за болнична хигиена. Третото направление предвижда интензивното обучение на клиницинтите в болницата във връзка с въвеждането на европейските стандарти.

Болницата в Добрич работи по проекта за болнична хигиена вече трета година, припомни д-р Калинкова. Пилотно са включени шест здравни заведения, останалите освен МБАЛ са университетски болници.

 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДЕН ОДИТ ДАДЕ ВИСОКА ОЦЕНКА НА МБАЛ ЗА РАБОТАТА ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди