изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:48 EET
ХИПЕРМОДЕРНИЯТ ГОЛФ КУРОРТ “WORLD OF RESIDENSEA” ПЛАВА ПО ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА    
Новини

   Боксониера от 29 кв.метра на борда струва 850 хиляди долара, апартаментите надхвърлят 4 млн. $



Най-модерният круизен кораб в света “World of ResidenSea” хвърли котва на варненския пристан на 13 октомври. Симеон Сакскобургготски и съпругата му посетиха на борда същия ден свой приятел-милиардер и съсобственик на лайнера. На следващата вечер дългият 200 метра кораб отплава. На път за Констанца суперлуксозното морско чудо плава край добруджанското Черноморие.

“Светът на морската обител” е целогодишно плаващ жилищен комплекс и курорт с голф игрище на палубата. На борда има жилища, а не каюти. Около половината са продадени. Най-евтините боксониери от 29 кв.м струват 850 хиляди долара. Скъпите апартаменти надхвърлят 4 милиона долара.

Нощувка за туристи, а не за постоянно живеещите в своите плаващи домове, струва от 1100 долара нагоре.

Корабът е създаден предимно за хора, обичащи голфа, живота по морета и океани  и пътуванията. Тук те си имат свой голф клуб, носещ името “Свят”. Световната практика показала, че достатъчно богатите пасажери искат да практикуват активно любимата си игра не само на сушата. Нещо повече – играчите държали да голфират, когато пожелаят, дори без да слизат на брега.

Така пътуващите се чувстват свободни да посещават и интересни места като българското Черноморие, по което няма все още голф игрища. /Предстои голф дизайнер номер 2 в света Гари Плейър да направи първите две класни голф морави тук./

И заради това най-вече бил сътворен “Светът на морската обител” през 2002 г.

На последната палуба на кораба има голф терени за начални и къси удари. На зелени полета упражняват път-удари, правени в края на играта при вкарване на топката в дупката. Модерна техника записва всяко движение на голферите от различен ъгъл. Това позволява по-точен анализ за усъвършенстване на уменията им.

Директорът на голф клуб “Свят” Боби Уолиа е бил 3-кратен шампион на Ботсвана за аматьори. Учил е в голф академията в Сан Диего и има диплом за мениджмънт на голф курорт. Играл е като професионалист в турнирите на Южна Африка и е преподавал в голф клуб.

Симулатор предоставя възможност за игра по избор на някое от 53 класни игрища от цял свят. Тренировки, игри и състезания стават на горната палуба, без слизане на сушата и при максимално близки до реалните условия.

Помислено е и за опазване на околната среда, и за зъбите на рибите. Попадналите във водата при дългите удари топчета се разтварят след 96 часа. В магазина на палубата продават достатъчно голф принадлежности.

След тренировка и игра голферите ползват на борда възстановителна терапия от швейцарска клиника със 77-годишен стаж. Балнеологията се простира на 630 кв.м. Програми за гъвкавост, сила и разкрасяване съпътстват играчите.

Както на добро здраве, голферите обикновено се радват и на добър апетит.

Храненето в ресторантите на борда става три пъти дневно. Френска кухня царува в най-елегантното заведение “Портрети”. В “Изток” отсядат любителите на азиатски и морски деликатеси. В суши-бара посетителите пресушават коктейли и други напитки и замезват с японски хапки. Италианският бар е към ресторант “Tides”, предлагащ средиземноморски ястия. В “Марина” хапват стек, морска храна и печено.

Предвидено е и индивидуално обслужване на дискретни кулинари с изтънчен вкус. “Пътуващите готвачи” могат при заявка да готвят в кухните на апартаментите с две и повече спални по всяко време на денонощието. Храната и напитките за първите двама гости на домакините са безплатни. За останалите струва по 200 долара на човек.

“World of ResidenSea” задоволява жителите и туристите на борда във всяко отношение. И им показва атрактивни места при всяко акостиране. Освен Варна, внимание на пътуващите правеха “Побитите камъни”, Дворецът и Ботаническата градина в Балчик.

При следващото идване на плаващото морско чудо във Варна България ще разполага поне с две голф игрища от световен шампионатен вид. И тогава пасажерите ще голфират на сушата между Каварна и Балчик. Зелените терени, природата и хората ще им харесат. И част от България може да стане техния нов дом - в близост до любимата игра.

 

Румен ТОДОРОВ

 


Сходни връзки

ХИПЕРМОДЕРНИЯТ ГОЛФ КУРОРТ “WORLD OF RESIDENSEA” ПЛАВА ПО ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди